Kattegatforbindelsen - "Lyntog via Samsø" (2 færgefotos)

af Søren Agerskov, 10/1 2020, 09:41 (1558 dage siden) @ Niels Munch

Mange tak til Niels for at tage min artikel om jernbanen på Samsø frem.
Desuden mange tak til Thomas for at bringe køreplanen for Østjyske Jernbaner. Det er interessant at læse detaljerne om skibsforbindelser. Især fremgår det af noten, at der er tog mellem Grenå station og havn, når der var skibsforbindelse.
Jeg kvitterer med et par billeder. Det første er af nyere dato, fra 14. december 2019 og viser HOLGER DANSKE i fuld vigør på Rødby-Puttgarden som farligt-gods-færge.
Det andet er af ældre dato, fra 19. marts 1977, og viser KNUDSHOVED som afløservikar i Kalundborg inden afgang mod Aarhus. Årsagen var, at en af de ordinære færger, PRINSESSE ANNE MARIE var på værft for at få indbygget hængedæk og dermed større bilkapacitet. Imens vikarierede KONG FREDERIK IX på Aarhus-Kalundborg. I mellemtiden blev DRONNING MARGRETHE II på Storebælt beskadiget ved brand i maskinrummet. Eneste ledige jernbanefærge var KNUDSHOVED, der imidlertid ikke var stor nok til at agere intercityfærge. Den blev derfor sendt op som afløser på Aarhus-Kalundborg, medens Kongen blev indsat som afløser som intercityfærge på Storebælt. Bemærk rækken af parkerede biler foran færgen. Der er da noget for enhver bilsamler i dag.

MVH
Søren

[image]

[image]


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak