Genforeningen i 1920 - en amtsbanestation med ?

af Niels Munch, 10/1 2020, 22:45 (1565 dage siden)

God aften i Forum,

Fejringen af 100-året for Genforeningen blev i dag indledt med bl.a. gallaforestilling i Det Kongelige Teater. Og medens TV'et klarede det i baggrunden, rodede jeg på arkiv.dk og fandt dette foto:

[image]Afstemningen i Sønderjylland. 10 glasplader med æresporte m.m. Årstal: 1920. Fotograf: Kjems, Niels. Arkiv: Arkivet ved Dansk Centralbibliotek for Sydslesvig - Nummer V150 (billede nr. 8). Klik på billedet for opr. størrelse.

..... af én af de mange æresporte, der rejstes i Sønderjylland. Skiltet udviser teksten: "VI BYGGE EN GRÆNSEVOLD SOM FJENDEN EJ KAN JEVNE!"

At porten er rejst ved en jernbanestation, bekræftes af den åbne, metersporede tremmegodsvogn, der står ved perronen. Vognen er tilsyneladende af samme type som Haderslev Amts Jernbaners roevogne, der færgedes over til Assens fra Aarøsund.

Men da jeg ikke er specielt stiv i amtsbanerne, er spørgsmålet: "Hvilken station?"

Billedbasen "Sønderjyske Billeder" er p.t. desværre ikke tilgængelig p.g.a. "ombygning".


M.v.h.
Niels


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Jernbanebøger

På Sporet af 2018

På Sporet af 2018. Pris 240 kr.

Læs mere
Billige jernbane T-shirts

Ambulancetoget holder klar
Ambulancetoget holder klar

Denne artikel stammer fra bogen ´Eventyret om Jernbanen´ af J. Fr. Lawaetz, Jespersen og Pios Forlag 1935. Den handler om, hvad der sker når alarmen lyder over Godsbanegården og hjælpetoget rykker ud med hjælpevogne, redningsvogne og ambulancevogne.

Læs mere

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak