Sporvogne i udlandet - Prag (epilog, +4 fotos)

af Niels Munch, 14/1 2020, 11:30 (1648 dage siden) @ Morten Flindt Larsen

Tak for dejlige fotos fra Den Gyldne Stad. En tur, som desværre ikke kan gøres mere, da kørslen ophørte i 2013, er turen over Rámusák-broen, men så må man glæde sig over den på video på YouTube, som er et sandt overflødighedshorn af dejlige sporvejsfilm fra den smukke by.


Hej Morten,

Tak for dit indlæg. Ja, Prag er en by, der kalder på "bridgewalking", og uanset, at Rámusák-broen var ukendt for mig, krydsede vi Moldau mange gange, både til fods, pr. sporvogn og pr. metro.

Da denne kun er "til fods", måtte vi naturligvis også prøve den "under":

[image]Prag, Karlsbroen set fra Moldau, 17.06.2009 (nm).

Og når man er på de kanter, må man ikke snyde sig for den velkoreograferede eksercits i f.m. vagtafløsningen oppe foran præsidentpaladset:

[image]Prag, standvagten ved præsidentpaladset, 07.1994 (nm).

Uniformernes amerikanske præg kan tilskrives designeren, der var kostumier hos den amerikansk-tjekkiske filmmand Milos Forman.

Ej heller må man snyde sig for en tur med kabelbanen (drives af sporvejen) op til Petřín og det lille "Eiffeltårn", hvorfra der er en pragtfuld udsigt over byen:

[image]Kabelbanen til Petřín, krydsningsstationen, 17.06.2009 (nm).

Endelig går det op for mig, at jeg for rum tid siden har vist nogle af de herværende Prag-fotos (samt andre) ovre på Spor 1; det gør forhåbentlig ikke noget?

Da sporvejsmuseet ikke var åbent under vort besøg, vil jeg slutte af med endnu et billede af museumsvogn nr. 412 i drift:

[image]Museumsvogn nr. 412 (Ringhoffer 1920) på Národni, 19.06.2009 (nm).


Bedste hilsener
Niels


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak