Avatar

Udflugtstog i Helsingør 1964?

af Morten Flindt Larsen, København K, fredag 17. januar, 2020, 10:22 (373 dage siden) @ Niels Munch

Kære Peer,

Da det var mit billede, "sagen" udsprang af, skal jeg blot bemærke, at jeg ikke har brokket mig. Bl.a. fordi billedet med sin alder er hinsides al copyright (med mindre det tillægges "værkshøjde" :-D).

Det, der ærgrer mig, er, at Facebook-folket som oftest glemmer at hente billedets data med, herunder sted, evt. anledning, tid og fotograf, og blot viser billedet "for at vise det".

Det undrer mig, at disse menneskers interesse sjældent rækker længere.

Det er ikke brok, men blot en rimeligt forventning. Ellers kan vi andre i disse fora bruge tid på (atter & atter) at identificere billedet :-| .....


M.v.h.

[image]
Niels


Kære Niels m.fl.

Det er rigtigt, at Facebook-folket som oftest "glemmer" at hente billedets metadata med og blot viser billedet "for at vise det", men det er også et faktum, at Facebook ikke er at sammenligne med en hjemmeside, som den kære EVP's, hvor eventuelle "huggede" billeder kan ligge let tilgængeligt i årevis og kommer frem fx ved googling. Det gør fotos på Facebook gudskelov ikke. Facebook er en malstrøm, hvor et opslag kun har nyhedens interesse uhyre kortvarigt, som regel et par dage, hvorefter det forsvinder i dybet for aldrig siden at dukke op til overfladen. Dette kan man naturligvis vælge at have et problem med, hvis man gerne vil være mavebitter. Facebook kan ikke sammenlignes med hverken en hjemmeside eller fora som det nærværende, men det fatter man naturligvis kun, hvis man selv bruger Facebook.

Der er stor forskel på seriøsiteten i de forskellige Facebook-grupper, hvor mange ganske rigtigt prøver at profilere sig selv på at vise billeder "for at vise det". Dette er en medvirkende årsag til, at det kan synes som om, at disse menneskers interesse ikke rækker længere. På samme måde giver det status for nogle administratorer af Facebook-grupper at administrere flere forskellige grupper om forskellige emner, antagelig fordi at man ikke har noget bedre at tage sig til i livet. Jeg har "snuset" til en del forskellige grupper og har ret hurtigt forladt dem igen, hvis indholdet i opslagene var useriøst eller billeddeling i tomgang. Der er også Facebook-grupper, som jeg kun er med i for at hugge andres billeder til min helt egen private brug som modeljernbaneforbilleder.

I lyset af ovenstårende synes jeg, at der for vi andre generelt ikke er nogen grund til hverken at bruge tid på at identificere billeder i Facebook-opslag eller at harcellere over huggede billeder, og derfor heller ikke nogen grund til at ærgre sig over manglende metadata. Det er i teorien rigtig, at vi andre i disse fora kan bruge tid på (atter & atter) at identificere billedet, men det er som regel kun, hvis vi opsnapper billedet i den meget korte periode, det overhovedet er synligt på Facebook-møllerne. Det er mere relevant at identificere "permanente" fotos fra fx lokalarkiverne eller andre offentlige samlinger, som vi gør det her i cigarklubben. Her er der jo i øvrigt også "billedgættere" uden metadata at hygge sig med, hvis man gider bruge tid på det.

--
Med vanlig venlig hilsen
אתה אדם סקרן, הא

En pessimist ser en mørk tunnel.
En optimist ser lyset for enden af tunnelen.
En realist ser et godstog.
En lokomotivfører ser tre idioter, der står midt i sporet og stirrer tomt frem for sig.


Hele emnet:

 RSS Feed af emne


DSB E966

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med takCopyright © 2021 Jernbanen.dk - Alle rettigheder forbeholdes - Om Jernbanen.dk - Kontakt redaktionen