Avatar

Udflugtstog i Helsingør 1964?

af Morten Flindt Larsen, København K, 17/1 2020, 13:49 (1532 dage siden) @ Niels Munch

Kære Morten,

Jeg er på ingen måde uenig i dine betragtninger over Facebook-folkets motiver og adfærd.

Blot undrer jeg mig, thi jeg er opdraget med, at det, man sætter på tryk, skal være ædrueligt, troværdigt og fyldestgørende (med mindre man tager fornødne forbehold), da det jo står "til evig tid".

Disse "værdier" synes at være gået tabt i de sociale medier (og - vil nogen mene - tillige ovre på "Spor 1") p.g.a. udsagnenes - formodede - korte levetid.


Bedste hilsener
Niels


Kære Niels,

De værdier er jeg også opdraget til (mener jeg), men jeg må også erkende, at det filter, der tidligere fandtes i form af en redaktør og en generel faglighed omkring de emner, man beskæftiger sig med, er mere eller mindre forsvundet i takt med, at de sociale medier har vundet indpas. Det er med de sociale medier muligt for "gud og hver mand" at ytre sig og lege "mediefolk". Ligeledes er det blevet billigere for "gud og hver mand" at udgive egne bøger i digitaltryk og den slags, men det er dog ikke så ligetil ut ugive en bog med sludder og vrøvl, som det er at lave et Facebook-opslag. Det kan man vælge at se som en god demokratiseringsproces, hvor folk bliver hørt og kan ytre sig, uanset beskaffenheden af deres ytringer (og "billedhuggeri"), men dog er jeg temmelig sikker på, at der ikke er tale om værdier, om et gået tabt i de sociale medier, men at folk er, som de altid har været, nu blot i endnu højere grad og i hvert fald mere synlige. Det er i mulighederne for at "komme ud til verdenen", at skreddet ligger, tror jeg, ikke i folks opdragelse og værdier. Dem uden nogen af delene har altid været til stede, men har ikke tidligere haft mulighed for at komme til orde, og vi skal nok ikke regne med, at udviklingen bliver spolet tilbage.

Godeste hilsner
Morten


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Lokomotivfabrikker



Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak