Udflugtstog i Helsingør 1964?

af Erik V. Pedersen ⌂, Ballerup, 18/1 2020, 21:26 (1531 dage siden) @ Niels Munch

Udpluk af tidligere indlæg:

Erik V:

Hej.

Man skulle vel snarere give de pågældende et lille "hint", at man "holder nallerne" fra andres fotos, > med mindre man har lavet en aftale inden brugen. Et er, at ophavsretsloven måske ikke længere > > forbyder brugen, men "moralsk" ser det da pænt ud at spørge først (sålænge fotografen må
formodes at være i live / kan ses at være det).

Erik V.
("Os der hader Facebook")
www.evp.dk


---------------------------------

Peer Pedersen.

Jeg forstår ikke hvor problemet er, jeg går ud fra at ingen af jer har kommercielle interesser i jeres gode billeder.
Er det ikke lidt småligt at brokke sig over at andre finder billederne så gode at de også vil dele glæden over billedet med andre.
Kære venner, glæd jer over at i kan glæde andre, det er billedet og oplevelsen det kommer an på og ikke om fotografen hedder dit eller dat.
Mine få billeder er til fri afbenyttelse af alle.


------------------------------
Niels Munck:

Kære Peer,

Da det var mit billede, "sagen" udsprang af, skal jeg blot bemærke, at jeg ikke har brokket mig. Bl.a. fordi billedet med sin alder er hinsides al copyright (med mindre det tillægges "værkshøjde" :-D).

Det, der ærgrer mig, er, at Facebook-folket som oftest glemmer at hente billedets data med, herunder sted, evt. anledning, tid og fotograf, og blot viser billedet "for at vise det".

Det undrer mig, at disse menneskers interesse sjældent rækker længere.

Det er ikke brok, men blot en rimeligt forventning. Ellers kan vi andre i disse fora bruge tid på (atter & atter) at identificere billedet :-| .....


M.v.h.

[image]Niels

---------------------------

Erik V.

Egentlig har Niels Munck allerede på bedste måde beskrevet alle de problemer, der kan opstå / opstår ved disse "foto-lån".

Den der "brokker sig" må vel så være mig :-) :-(

Peer Pedersen anfører: "Mine få billeder er til fri afbenyttelse af alle." Nu ved jeg ikke, hvor mange billeder det drejer sig om -- måske er det nogle flere billeder for mit vedkommende. Jeg får jævnligt mails fra andre jernbaneinteresserede, der underretter mig om misbrug af mine billeder på Facebook. Et enkelt billede i ny og næ, ville jeg nok heller ikke være så ked af, men ........

Det er så tydeligt, at mange Facebook-skrivere benytter andres billeder, hvis temaet/emnet svarer til det emne de netop er ved at skrive om -- de glemmer bare at tage billedteksten (og fotografnavnet) med. Dermed bliver deres tekst (og tidspunkt) ofte knyttet direkte til det viste billede, og dermed ofte til en slem gang volapyk, hvor intet passer sammen, hvorken tekst, tidspunkt eller måske bane / landsdel -- bare motivet og situationen passer sammen.

Om et par år, kan vi så her i Forum gå igang med at rede trådene ud igen. Værst er måske, at nogle læsere af disse indlæg ikke har nogen anelse om, at det er volapyk, og tror på det, de oplever ved at se indlægget.

Nå, ---det bliver kommende generationers problem -- måske vil man en dag erkende, at der burde være gjort noget mere ved det, allerede dengang ! ! !

Erik V.
www.evp.dk
("Os, der hader Facebook")

I øvrigt mener jeg, at jeg flere steder på min hjemmeside har givet udstrakt adgang til brug af mine billeder, ikke-kommercielt, og på få betingelser.

.


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak