På tur i old-timeren (+1 foto)

af Niels Munch @, onsdag 29. januar, 2020, 21:42 (266 dage siden) @ Tommy Nilsson

Tak for link, Tommy.

Spændende, om de nye Skoda-sporvogne kommer i rette kondition og tid til RNV, herunder til Mannheim & Ludvigshafen; Prag havde jo en del kvaler med sine. Og så er det hensigtsmæssigt, at vognstyrerne kan håndtere veteranerne.

Især de sporvejsbyer, der havde købt Siemens Combino, måtte udsætte udrangering af ældre vogne samt tillige sætte museumsvogne i drift, medens de nye vogne blev udbedret.

Også denne sporvogn fik en renæssance - om end kortvarig og på gummihjul (!):

[image]Præstø. Sporvogn i Adelgade. Præstø har 550-års jubilæum og fejrer det med en Pariserfest. Dateringsnote: 1953. Fotograf: Ukendt. Arkiv: Præstø Lokalhistoriske Arkiv - Nummer: B4180 (klik på billedet for opr. størrelse).

Det drejer sig om vognkassen fra Odense Sporvejes (OS) motorvogn nr. 17 (Scandia/SSW 1924), læsset på en blokvogn og dekoreret ned et banner, der reklamerede for Odense (!). Af SHS' bog om OS fremgår, at vognen ved sporvejens nedlæggelse i 1952 blev bortskænket uden undervogn, deltog i en byfest i Præstø og endte som jagthytte ved Broskov ved Præstø fjord.

Og således havde Præstø "sporvogn". Men faktisk også "Metro". Præstø har nemlig i flere år haft "Paris" som byfest-tema, og i 1957 var NPMBs skinnebusser kortvarigt omdøbt til "Metro" og Præstø Station til "Montmartre". Men det er vist et sidespor .....


Bedste hilsener
Niels


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak.Copyright © 2020 Jernbanen.dk - Alle rettigheder forbeholdes - Om Jernbanen.dk - Kontakt redaktionen