M/F "LEGIND BJERGE" / "NÆSSUND".

af Erik V. Pedersen ⌂ @, Ballerup, mandag 03. februar, 2020, 02:01 (21 dage siden)
redigeret af Erik V. Pedersen, mandag 03. februar, 2020, 02:16

Til brug ved bygning af en 1:87-model, kunne jeg ønske nogle fotos af nævnte færge M/F "LEGIND BJERGE" / "NÆSSUND" i tiden efter sejladsen på forbindelsen til Mors ("Pinen og Plagen"), dvs. efter overtaghelsen til Næssund-overfarten.

Bygget af solidt ege- og bøgetræ i vinteren 1963-64 på Søren Larsen & Sønners værft i Nykøbing Mors til Sallingsund Færgefart A/S med navnet "LEGIND BJERGE". Den er værftets nybygning nr. 125.

[image]
M/F "LEGIND BJERGE", Sallingsund, med begyndelsen til Sallingsunden i baggrunden. 13. juni 1976.
^---v

[image]

Det er måske især fotos fra det "indre" af vogndækket, der ønskes fotos af (det man sjældent ser billeder af). Naturligvis vil "udvendige" billeder af færgen også være velkomne, da der også kan ske forandringer / ombygninger her (f. eks. opsætning af nyt styrehus). Alt har interesse, sort/hvid- som farve-fotos.

Samtidig vil det --naturligvis-- være interessant at fastholde nogle sjældne billeder af disse små, karakteristiske færger, der piskede vandet tyndt i det nordjyske område.

[image]
M/F "NÆSSUND", Næssund, 15. august 1999. ---^

Siden ruten genåbnede 1. juli 2016, ejes og drives Næssundfærgen af foreningen Næssundfærgens Venner, der blev stiftet for at bevare såvel færgen som ruten, da den både er et vigtigt lokalt bindeled og et enestående historisk, kulturelt og håndværksmæssigt monument.

Se mere om færgen på hj.siden: https://www.xn--nssundfrgensvenner-oubg.dk/ eller her: http://www.omtanke.dk/sider/bookdk.htm

Erik V. Pedersen,
www.evp.dk / http://evp.dk/index.php?page=nassund-overfarten-mors

.


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

3 flyttefirma tilbud

3 flyttefirma tilbud
Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak.Copyright © 2020 Jernbanen.dk - Alle rettigheder forbeholdes - Om Jernbanen.dk - Kontakt redaktionen