Avatar

HJÆLP til identifikation af industrimotorlok (5 fotos)

af Michael Deichmann ⌂ @, Gribskov kommune, onsdag 05. februar, 2020, 12:15 (430 dage siden) @ Niels Munch

[image]
Billede nr. B66.

Der er en teori om, at det kan dreje sig om loket fra købmand P. Hansens grus- og stengrav i Sakskøbing:

[image]
Motorlok i P. Hansens grusgrav 1963. Fotograf: Henrichsen, Peter. Sakskøbing Lokalhistoriske Arkiv - Billede nr. B20108.

..... men den teori er altså endnu ikke bekræftet.

Der er ikke samme lokomotiv. Nu er de en anelse utydelige/uskarpe, men koblingshus og gearkasse er ikke det samme. Og differentiale mm bagerst er også helt anderledes.
Umiddelbart hælder jeg til at Jens Lyn er bygget over en Ford A motor med en 4 trins Ford AA gearkasse (Lastvogn) men jeg er lidt usikker på koblingsarmen der går ind. Det er sgu for længe siden jeg har stået og set på sådan en Ford A gearkasse til at jeg lige kan huske det. Imidlertid havde Ford et fint program med at levere industrimotorer og du havde jo Ford værksteder og reservedele "allevegne" så det var et oplagt valg.
"Vraget" har et anderledes koblingshus til en start og så mangler hele differentialet med reduktionsgear.

--
Venligst

Michael Deichmann

[image][image][image]


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Svenska-lok
Odsherreds Jernbane 1899 - 18 maj - 1924
Odsherreds Jernbane 1899 - 18 maj - 1924

Her er tekst og billeder fra jubilæumsskriftet "Odsherreds Jernbane 1899 - 18 maj - 1924", der fortæller om banens forhistorie, anlæggelse og første 25 år. Skriftets annoncer er udeladt men findes i PDF-versionen i Jernbanen.dk´s arkiv.

Læs mere

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med takCopyright © 2021 Jernbanen.dk - Alle rettigheder forbeholdes - Om Jernbanen.dk - Kontakt redaktionen