Sidespor til Bagsværd Stadion

af Thomas Himmelstrup @, Græsted, lørdag 08. februar, 2020, 17:36 (259 dage siden) @ Morten Flindt Larsen

"Frydensgave Grusgrav ved Cementfabrikken Dana var i funktion fra ca. 1918, hvor Dana var ejer, og til 1940. Grusgraven skiftede ejer i 1938 til murermester J. Th. Olsen. Grusgraven strakte sig over følgende matrikler i Bagsværd: 10aø, 10dq, 10cm, 10hr, 10dø og 10f. På matrikel 10f blev Bagsværd Idrætspark anlagt i 1945.

Henvisning: Kortlægning af tidligere grusgrave af Erik Bøgelund-Madsen, 1993.

Fotograf: Amding, Eugen. Årstal: 1940."


M.v.h.
Niels


Grusgravsporet udgik iflg. Thomas' luftfotos fra fri bane og ikke fra stationen. Det burde derfor have været optaget i godstarifferne, hvis der havde været tale om et privat sidespor og ikke banens eget. Og det er det ikke. Men der har da været grus at grave i området, ja.

Så må det jo være murermester J. Th. Olsen, der solgte en del af jorden videre til Bagsværd sogneråd, der siden anlagde et stadion.

Hvis jeg har forstået det rigtigt, så havde KSB altså et eget sidespor til en privat grusgrav, Frydensgave. Har det så blot været til at hente materialer til banens vedligeholdelse?


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak.Copyright © 2020 Jernbanen.dk - Alle rettigheder forbeholdes - Om Jernbanen.dk - Kontakt redaktionen