Avatar

Sidespor på KSB, men ikke til Bagsværd Stadion

af Morten Flindt Larsen, København K, lørdag 08. februar, 2020, 19:29 (259 dage siden) @ Thomas Himmelstrup

"Frydensgave Grusgrav ved Cementfabrikken Dana var i funktion fra


Hvis jeg har forstået det rigtigt, så havde KSB altså et eget sidespor til en privat grusgrav, Frydensgave. Har det så blot været til at hente materialer til banens vedligeholdelse?


Det er højst sandsynligt, at KSB har købt ret til at grave grus på matriklen, blot omtaler kilderne jf. de 2-3 bøger om banen hverken aftalen eller navnet Frydensgave. Hvis KSB's arkiv var blevet bevaret og ikke brændt, så havde vi sikkert været klogere på begge dele i stedet for gætterier jf. "sidesporet til stadion".


Ja, det er sandt, at jeg startede med et gæt, som var helt forkert. Jeg fik også nævnt, at der er meget, jeg ikke ved. Med jeres gode svar ved jeg nu en del mere. Mange tak for det :-)

Hej Thomas,

Det var skam et fint opslag, der fik sat nogle ting på plads omkring, at stadion blev anlagt, hvor grusgraven lå (der var nok mere tale om "grusafhøvling"). Det anede fx jeg ikke. Det er en interessant lille historie, også for de lokalhistorisk interesserede. Det er herligt, at der løbende dukker ny viden op om dette og hint, og i dette tilfælde med luftfotos. Hvis al jernbanehistorie var beskrevet og afsluttet, så der ikke var mere at komme efter, så ville det godt nok være en kedelig hobby. :-) :-) :-D

--
Med vanlig venlig hilsen
אתה אדם סקרן, הא

En pessimist ser en mørk tunnel.
En optimist ser lyset for enden af tunnelen.
En realist ser et godstog.
En lokomotivfører ser tre idioter, der står midt i sporet og stirrer tomt frem for sig.


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak.Copyright © 2020 Jernbanen.dk - Alle rettigheder forbeholdes - Om Jernbanen.dk - Kontakt redaktionen