Hvem er dette - LØST

af Niels Munch @, lørdag 15. februar, 2020, 16:28 (48 dage siden) @ Erik V. Pedersen

Kære Erik,

Som du sikkert fornemmer, så troede jeg ikke rigtig på, at billedet viser Carl Fisker. Derfor sendte jeg det "i høring" hos min gode kollega, NærumBanens seneste direktør, der har en solid fortid på Lollandsbanen. Hans svar følger her:

"Den flotte privatbanemand på billedet er stationsforstander Jens Jacobsgaard, Maribo (født 22.11.1898). Han efterfulgte for øvrigt S. Rich (Poul Eriks Rich's far) som trafikinspektør, da Rich blev direktør på Varde – Nr. Nebel og Varde – Grindsted Jernbaner.

Jakobsgaard blev stationsforstander i Maribo 1961. Hvornår han blev trafikinspektør, ved jeg ikke, men da jeg var på jernbaneskole i 1965 var har blevet det (og skoleforstander for Jernbaneskolen). Så hans tid som stationsforstander var relativ kort.

Han blev i 1968 afløst af Carl Fisker. Jacobsgaard levede for øvrigt stadig da jeg rejste fra Lollandsbanen i 1988.

Så vidt jeg kan se, er billedet taget på Maribo stations perron 1. Der blev brugt afgangssignaler i spor 1 og 3, og manuel afgang fra spor 2 og 4. Spejlægget kunne tyde på, at billedet er taget i forbindelse med afgang for toget til Rødby Havn, der som regel kørte fra spor 4. I så fald er billedet taget senest i 1963 før Fugleflugtsliniens ibrugtagen."


Tak til L.Aa. Jensen for fyldestgørende info! Jacobsgaard er i øvrigt med på dette foto fra Privatbanernes Jernbaneskole i Maribo i 1963: https://arkiv.dk/vis/650053 .


Bedste hilsener
Niels


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Et uheldigt lokomotiv
Et uheldigt lokomotiv
DSB MY 1123 havde et rigtigt skidt år i 1966, hvor det i en periode på 4 måneder var involveret i en kæde af uheld. Først gennem en stopbom i Helsingør, derefter gennem en Folkevogn i Nivå og til sidst op bag i en godstog ved Klarskov på Sydsjælland.


 Læs artiklen 
Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak.Copyright © 2020 Jernbanen.dk - Alle rettigheder forbeholdes - Om Jernbanen.dk - Kontakt redaktionen