SFJ 17 eller 18

af Steffen Dresler @, mandag 17. februar, 2020, 15:17 (43 dage siden) @ Steffen Dresler

Godeftermiddag

Postkortet med D 880 fra Thomas gjorde mig lidt nysgerrig på, hvad der muligvis også fandtes af andre interessante jernbane- og eller bymotiver.
Jeg er ikke samler af postkort og kender derfor ikke priserne, men der var da nogle interessante motiver, hvoraf åbenbart en del har været genstand for diskussion her på siden som originalmotiv før det blev til postkort eller omvendt.
Der var et interessant postkort med en maskine vi ikke ser billeder af hver dag. Muligvis har det været vist før, men det har så ikke taget min opmærksomhed. Så undskyld hvis det er set før!

[image]
https://www.stamps.dk/da-DK/lot/31192/danmark-svendborg-lokomotiv-ved-st-joergens-viadu...

Det er en af "Baldwinerne" fra Sydfynske, enten nr. 17. eller 18. byggede hos Baldwin i år 1900 og begge udrangerede i 1924. Typiske amerikanske "Western lokomotiver" mangler kun lige den store gnistfanger, der anvendtes ved fyring med træbrænde (se filmen "Generalen" med Buster Keaton).

Iøvrigt var Maskiningeniør Milling ved SFJ en interessant fætter, som det er svært at finde noget "fornuftigt" på, hvis man ønsker at skrive lidt mere og dybere end de sædvanlige kendte ting. Jeg har prøvet forgæves.

Med venlig hilsen

Steffen Dresler


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Danske privatbaner

Læs historien om:
Odsherreds Jernbane
Lyntogenes triumftog mod Lillebælt
Lyntogenes triumftog mod Lillebælt
Lars Christensen har været i avisarkivet og fundet tre reportager fra indvielsen af Lillebæltsbroen og indsættelsen af de nye lyntog i 1935. Artiklerne blev bragt i Berlingske Tidende og Randers Amtsavis.


 Læs artiklen 
Københavns Frihavns-Aktieselskab
Københavns Frihavns-Aktieselskab
Historien om Københavns Frihavn med fokus på det rullende materiel fra 2-koblede damplokomotiver over Triangel traktorer til tidligere DSB MH rangerlokomotiver. I artiklen er der endvidere links til mange billeder af materiellet.


 Læs artiklen 
Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak.Copyright © 2020 Jernbanen.dk - Alle rettigheder forbeholdes - Om Jernbanen.dk - Kontakt redaktionen