Ny jernbanehistorisk bog om CIWL Etoile Du Nord pullmanvogne

af Steffen Dresler, 18/2 2020, 19:13 (1500 dage siden)

Godaften
Der er jo desværre ikke nogen steder mere at kunne gøre lidt reklame for bl.a. bogudgivelser, et MJ blad og et par klubudgivelser, det er det!

[image]
[image]

Men jeg vil tillade mig at gøre lidt reklame for en helt ny Hollandsk jernbanehistorisk udgivelse, der sikkert findes nørdet af mange og elsket af andre. Det sidste, specielt hvis man holder af Det internationale Spise- og Sovevognskompagni (fransk forkortelse CIWL og den tilsvarende tyske ISG) og deres vognmateriel. Her den type af Pullman vogne der hovedsageligt kørte klassikeren ”Etoile Du Nord” (Nordstjernen) Nr. 4091-4130, mellem Paris og Amsterdam. Det specielle ved denne type ”Etoile Du Nord” var at den førte 2. klasse og ikke kun 1 klasse++. Altså også for de mere ”almindelige” rejsende.

Ud over løbene i ”Etoile Du Nord” blev vognene også anvendt i andre Pullman løb Europa rundt samt som enkeltvogne eller som en Couplage (Pullman med køkken + en Pullman uden køkken) i andre mere prestigefyldte tog.

Efter krigen fandt også en Pullman ”Etoile Du Nord” sin vej til Danmark (se ”De blå tog”, Banebøger 2014).
Bogen er på engelsk og beskriver vognenes udvikling historisk- som ikke mindst teknisk med masser af fabrikstegninger og ikke mindst billeder og ALLE vognene er beskrevet med løb, hjemsted mv.

Bogen er skrevet af Jos Geilen, der bl.a. var medstifter af den fantastiske veteranbane ZLSM i Simpelveld ( https://www.visitzuidlimburg.nl/te-doen-in-zuid-limburg/attracties-bezienswaardigheden/... ), der jo selvfølgelig også køre planmæssigt med en Pullman og CIWL spisevogn i deres almindelige løb.

Bogen er helt og holdet finansieret og udgivet af Jos Geilen selv. Den er i stift bind, A4 og på 352 sider og koster 72,50 Euro (inkl. Forsendelse) Send blot en mail til:
read_it_now@outlook.com

Med venlig hilsen
Steffen Dresler


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Indsend billederBillige jernbane T-shirts


Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak