DSB Mo på Bergensbanen [N] 1938 (billedlink)

af Steffen Dresler @, fredag 20. marts, 2020, 07:50 (223 dage siden) @ Niels Munch

Godmorgen til alle

Vedr. film og billeder i denne tråd kom jeg i tanker om, at der faktisk var en DSB film der hedder ”Dansk Motortog i Norge”, sort/hvid/stum og på lidt over 7 minutter.

Det var en af de mange film i Jernbanemuseets samling, der muligvis skulle digitaliseres og udsendes – sammen med flere – på Video (VHS).
Alle disse film blev kørt over på et par ”råbånd” for at man kunne danne sig et overblik over indhold, historisk værdi og nok ikke mindst kvalitet.
Jeg havde håbet på at kunne se hvilken nr. mellemvogn, der blev anvendt og andre måske interessante situationer/ting.

MEN, det er den mest kedelige amatør rejsefilm og bortset fra enkelte klip på Oslo H med nogle Generaldirektører, et passerende damplokomotiv og nogle mellemstationer under kørsel, er det hele filmet ud af et vindue fra den bageste motorvogn. Så i 7 stive minutter ser man fjorde, vinkende personer, indkørsel i tunneller og ud igen, grantræer og stangrækker, "Führerstandsmitfahren" set fra bageste motorvogn:-) !

Hvis man kendte til filmens eksistens og ville prøve at anskaffe en elektronisk kopi, hvor den så end måtte være, er det ikke sliddet værd. Der er ingen angivelser udover ”Dansk Motortog i Norge” og ”Slut” med et DSB i baggrunden:-( .

Med venlig hilsen
Steffen Dresler

NB: Jeg håber at det fraklip fra et råbånd, men ved det ikke!


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

3 flyttefirma tilbud
DSB E993
Hirtshalsbanen gennem 40 år 1925-1965
Hirtshalsbanen gennem 40 år 1925-1965
Dette hæfte på 60 sider om Hirtshalsbanen udkom i 1965 på Signalpostens forlag som en hyldest til banens 40 års jubilæum. Det er skrevet af A. Gregersen og med i redaktionskomiteen var endvidere Holtrup og EVP. Hæftet er konverteret til pdf-format.
 Læs artiklen 
Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak.Copyright © 2020 Jernbanen.dk - Alle rettigheder forbeholdes - Om Jernbanen.dk - Kontakt redaktionen