Avatar

Hvad er dette??

af Morten Flindt Larsen, København K, fredag 20. marts, 2020, 12:57 (19 dage siden) @ Morten Flindt Larsen

Jeg har ikke påstået at den skulle ringe konstant, så længe der er stillet togvej. Ka' sagtens ha' været indrettet til kun at ringe få sekunder før og efter togets kørsel til perron.
Der fandtes (findes?) så vidt jeg husker, en tilsvarende uortodoks ovk-klokke i Fa, ved perronovergangen (til personalebygningen) over havnesporet/spor 1., der advarer om indstillet togvej, som supplement til traktorvejssignaler.

Mvh
Søren


Hej Søren,

Klokken kan have været koblet til bloksystemet mellem fungerkioskerne på perronerne og kommandoposten, så den klemtede kortvarigt som advisering om forestående togafgang til dragerne på rejsegodsperronerne, der jo ikke kunne se lysafgangssignalet på hovedperronerne. Det har ikke været en advarsel om færdsel i sporet, for der var elevatorer i begge ender af rejsegodsperronerne netop for at undgå færdsel i sporene. Dette er kun et gæt, såfremt det er en klokke og ikke en højttaler af tidlig type eller en luftværnsirene Jeg mener at have set fotos af lignende "tingester" ved S-bane-perronerne i Klampenborg (muligvis i Thomassens Kystbanebog, som jeg ikke lige har ved hånden).

Højtaler af tidlig type er det så ikke jf. foto på side 223 i P. Thomassens "Kystbanen 1897-1972", hvor der ses hele to af disse højttalere i Klampenborg.

--
Med vanlig venlig hilsen
אתה אדם סקרן, הא

En pessimist ser en mørk tunnel.
En optimist ser lyset for enden af tunnelen.
En realist ser et godstog.
En lokomotivfører ser tre idioter, der står midt i sporet og stirrer tomt frem for sig.


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak.Copyright © 2020 Jernbanen.dk - Alle rettigheder forbeholdes - Om Jernbanen.dk - Kontakt redaktionen