Hvor er dette - Olsenbanden i Kastrup Havn

af Niels Munch @, søndag 22. marts, 2020, 12:21 (18 dage siden) @ Lars Møller Jensen

Jeg nåede at sejle fra Kastrup til Malmö og retur med m/s Hanne Kruse og husker så tydeligt "efterfølgeren" m/f Kastrup, dengang kom jeg meget i havnen i Kastrup.


Hej Lars,

[image]Den svenske færge S/S HANNE KRUSE fotograferet i dok, 1961. Færgen sejlede en kort periode, fra 1958, ruten Malmø - Kastrup.
Foto: Svend Bagge. Museet for Søfart - ID 000035903.jpg.

"Hanne Kruse" var et kulfyret passagerskib uden vogndæk. På arkiv.dk skriver man om S/S "Hanne Kruse" til Malmø fra Kastrup Havn:

"Ruten eksisterede fra 1958 til 1969 - først med et kulfyret skib senere med et dieseldrevet skib. Skibet havde plads til 250 passagerer. Der var plads til 150 i spisesalonen. Der blev solgt øl og snaps til Øresundspriser, dvs. toldfrit. En returbillet kostede 2,65 kr."

Blandt de mange Øresundsruter erindrer jeg især den fra Kalkbrænderihavnen til Falsterbo, hvor man ikke gik i land, men undervejs nød et overdådigt madbord med øl & snaps og dertil musik & dans. I 1964 var vi en gruppe ungerevende med på en sådan tur og havnede i en moden husmoderforening, hvor vi blev bedanset ganske dygtigt.


M.v.h.
Niels


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak.Copyright © 2020 Jernbanen.dk - Alle rettigheder forbeholdes - Om Jernbanen.dk - Kontakt redaktionen