Horsens Vestbaner - identifikation

af Erik V. Pedersen ⌂ @, Ballerup, tirsdag 24. marts, 2020, 01:47 (214 dage siden) @ Morten Flindt Larsen


Hej igen,

Så vidt jeg kan se, er billedet taget lidt øst for det nedlagte Bjørnskov trinbræt mellem Thorlund og Nørre Snede.

Her er GPS-koordinaterne, som kan kopieres og indsættes i søgefeltet i fx Kraks kort, hvor 1954-luftfoto også findes:

55.976414, 9.363821

Eller er stedet forkert?

Grunden til, at du ikke fotograferede i Nørre-Snede men først i Krondal, er det, at du havde fotograferet i Nørre-Snede ved et tidligere besøg?

.
-----------
.

Et eller andet gik galt -- jeg må prøve igen i morgen, om jeg kan se det !.

Nr. Snede.

Jeg husker ikke årsagen til, at jeg ikke har billeder derfra.

Jeg havde ikke tidligere været i Nr. Snede. Årsag: Jeg kendte en virksomhed i byen: Kjeldsens småkager. De fik en masse småkager sendt til Københavns Godsbanegård for udkørsel til kunderne i Københavns-området. Af og til fik nogle indpakninger småskader, og kunne ikke sælges. Dem kunne personalet så købe til en billig penge -- herligt.

Mon ikke snarere årsagen har været tidnød ??? Tiden gik som regel altid hurtigere end arrangørerne havde regnet med. Jeg kom dertil ca. en måned senere (16. februar 1962) på en ganske anden tur ( http://evp.dk/index.php?page=april-2012 under datoen "29.

4"). En af "vennerne" og jeg blev "inviteret" af banens direktør, Damgaard Andersen og fik fripas til en tur med "dagens godstog" på hver af de to strækninger.

Det blev et frygteligt stormvejr mens vi var der. Alle de sædvanlige storm-problemer man kender landet over. Da vi mødte på Horsens station den første eller anden morgen, fik vi at vide, at toget ville køre som vanligt, men . . . Man vidste at et træ var væltet ned over sporet et sted - der var ingen telefonforbindelse til stationen i den anden ende (Thyregod eller Ejstrupholm -- formentlig Ejstrupholm).

Det var der ganske rigtigt -- et grantræ var væltet ud over sporet og havde taget ledningerne med ned. Det var måske lidt af et held, at vi var tre mand ? Vi fik bakset træet så meget til side, at vi kunne komme forbi. I Thyregod havde vi en ganske hyggelig oplevelse på den logale kro/restaurant. (Se evt http://evp.dk/index.php?page=februar-2012 under datoen "23.2")

Vh. Erik V.
www.evp.dk

.


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Danske privatbaner

Danske privatbaner

Læs historien om:
Gribskovbanens Driftselskab
DSB F655
Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak.Copyright © 2020 Jernbanen.dk - Alle rettigheder forbeholdes - Om Jernbanen.dk - Kontakt redaktionen