Horsens Vestbaner - identifikation

af Erik V. Pedersen ⌂ @, Ballerup, tirsdag 24. marts, 2020, 14:08 (214 dage siden) @ Erik V. Pedersen


Hej igen,

Så vidt jeg kan se, er billedet taget lidt øst for det nedlagte Bjørnskov trinbræt mellem Thorlund og Nørre Snede.

Her er GPS-koordinaterne, som kan kopieres og indsættes i søgefeltet i fx Kraks kort, hvor 1954-luftfoto også findes:

55.976414, 9.363821

Eller er stedet forkert?

Grunden til, at du ikke fotograferede i Nørre-Snede men først i Krondal, er det, at du havde fotograferet i Nørre-Snede ved et tidligere besøg?


.
-----------
.

Et eller andet gik galt -- jeg må prøve igen i morgen, om jeg kan se det !.

Nr. Snede.

Jeg husker ikke årsagen til, at jeg ikke har billeder derfra.

Jeg havde ikke tidligere været i Nr. Snede. Årsag: Jeg kendte en virksomhed i byen: Kjeldsens småkager. De fik en masse småkager sendt til Københavns Godsbanegård for udkørsel til kunderne i Københavns-området. Af og til fik nogle indpakninger småskader, og kunne ikke sælges. Dem kunne personalet så købe til en billig penge -- herligt.

Mon ikke snarere årsagen har været tidnød ??? Tiden gik som regel altid hurtigere end arrangørerne havde regnet med. Jeg kom dertil ca. en måned senere (16. februar 1962) på en ganske anden tur ( http://evp.dk/index.php?page=april-2012 under datoen "29.

(...)

.
-----------------
.

Efterhånden "dæmrer" der mere og mere.

Det er stadig en mulighed, at mangelen på foto fra Nr. Snede skyldes tidnød, men kan også være en ganske anden. Jeg havde tidligere købt et lille smalfilmsapparat ("dobbelt 8"), og det skulle jo også benyttes. Det blev til et antal sekvenser fordelt over to af disse små 4-minutters film.

Efter hjemkomsten blev den først udløbne film sendt til fremkaldning. Da den anden film også var udløbet, blev også den sendt til fremkaldnoing (begge sendt gennem samme forretning). Da den sidste film var tilbage, kunne jeg konstatere, at den ene film var blevet fremkaldt i ganske ny og frisk fremkaldervædske (det stavedes med "d" dengang:-) ), mens den anden film var fremkaldt i en fremkalder, der må have "hængt i det allllleryderste af neglene". Det er mange, mange år siden jeg har set filmene, men det ses tydeligt, at den ene film er sort/hvid, mens den anden er brun/hvid ! ! !

Nå, -- det kan være, at jeg har smalfilmet på stationen, selvom man skulle tro, at der nok kunne skaffes 1/25-del sekund til et foto af stationen. På den anden side: Toget kan have holdt lige foran, og det vrimlede med fotografen med fotografiapp. dinglende på maven.

Tiden må vise det, hvis jeg engang får mulighed for at gense filmene.

--------------

Noget ganske andet: W. Dancker-Jensen var jo med på turen. Er hans film ikke opbevaret på Jernbanemuseet ??? Så må der måske være mulighed for at se noget på hans film ?

Min dengang fine/dygtige læremester i modelbygning af kasserede materiale/materialer bestemt til ganske andre formål, farvehandler Poul Adamsen, Gentofte, var også med på turen. Jeg ved ikke, hvor hans negativer/arkivalier er opbevaret ! DMJK ???

Vi tog en del billeder af de henstående gamle godsvogns-vognkasser, opstille som småskure til diverse redskaber m.v (Lige til modeljernbanen). Tegninger var det umuligt at få fat i dengang, så man måtte måle op og tegne selv. Det var der ikke tid til på en særtogstur. Derfor stillede en af os op foran den aktuelle vogn, -der blev taget et billede, og hjemme kunne vi så lave en brugbar tegning, udfra vor viden om den opstillede persons højde i forhold til vognen.

"Adam"s fotos kunne evt også vise noget -- hann smalfilmede i øvrigt også meget. Måske også på denne tur ?

Erik V.
www.evp.dk

.


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak.Copyright © 2020 Jernbanen.dk - Alle rettigheder forbeholdes - Om Jernbanen.dk - Kontakt redaktionen