Avatar

Horsens Vestbaner - identifikation

af Morten Flindt Larsen, København K, 24/3 2020, 14:52 (1488 dage siden) @ Erik V. Pedersen


Hej igen,

Så vidt jeg kan se, er billedet taget lidt øst for det nedlagte Bjørnskov trinbræt mellem Thorlund og Nørre Snede.

Her er GPS-koordinaterne, som kan kopieres og indsættes i søgefeltet i fx Kraks kort, hvor 1954-luftfoto også findes:

55.976414, 9.363821

Eller er stedet forkert?

Grunden til, at du ikke fotograferede i Nørre-Snede men først i Krondal, er det, at du havde fotograferet i Nørre-Snede ved et tidligere besøg?


.
-----------
.

Et eller andet gik galt -- jeg må prøve igen i morgen, om jeg kan se det !.

Nr. Snede.

Håber det gik lidt bedre i dag.:-)


Jeg husker ikke årsagen til, at jeg ikke har billeder derfra.

Jeg havde ikke tidligere været i Nr. Snede. Årsag: Jeg kendte en virksomhed i byen: Kjeldsens småkager. De fik en masse småkager sendt til Københavns Godsbanegård for udkørsel til kunderne i Københavns-området. Af og til fik nogle indpakninger småskader, og kunne ikke sælges. Dem kunne personalet så købe til en billig penge -- herligt.

Mon ikke snarere årsagen har været tidnød ??? Tiden gik som regel altid hurtigere end arrangørerne havde regnet med. Jeg kom dertil ca. en måned senere (16. februar 1962) på en ganske anden tur ( http://evp.dk/index.php?page=april-2012 under datoen "29.

(...)


.
-----------------
.

Efterhånden "dæmrer" der mere og mere.

Det er stadig en mulighed, at mangelen på foto fra Nr. Snede skyldes tidnød, men kan også være en ganske anden. Jeg havde tidligere købt et lille smalfilmsapparat ("dobbelt 8"), og det skulle jo også benyttes. Det blev til et antal sekvenser fordelt over to af disse små 4-minutters film.

Ja, og tid har der nok heller ikke været for meget af på den tur, inden mørket faldt på. En eftermiddag i januar. Men det var jo "sidste udkald".


Efter hjemkomsten blev den først udløbne film sendt til fremkaldning. Da den anden film også var udløbet, blev også den sendt til fremkaldnoing (begge sendt gennem samme forretning). Da den sidste film var tilbage, kunne jeg konstatere, at den ene film var blevet fremkaldt i ganske ny og frisk fremkaldervædske (det stavedes med "d" dengang:-) ), mens den anden film var fremkaldt i en fremkalder, der må have "hængt i det allllleryderste af neglene". Det er mange, mange år siden jeg har set filmene, men det ses tydeligt, at den ene film er sort/hvid, mens den anden er brun/hvid ! ! !

Surt show! :-(

Nå, -- det kan være, at jeg har smalfilmet på stationen, selvom man skulle tro, at der nok kunne skaffes 1/25-del sekund til et foto af stationen. På den anden side: Toget kan have holdt lige foran, og det vrimlede med fotografen med fotografiapp. dinglende på maven.

Lyder fælt.


Tiden må vise det, hvis jeg engang får mulighed for at gense filmene.

Det håber jeg, at du gør. Men hvis du ikke har en funktionsduelig fremviser, så kan det naturligvis være et problem. Man skal efterhånden "kende nogen, der kender nogen" for at det kan lade sig gøre. Min gode ven Kurt har hjemmekopieret sine smalfilm direkte fra lærred til videokamera. Det kræver afskærmning fra direkte dagslys og den rette belysning i lokalet, men det lod sig gøre med godt resultat.


--------------

Noget ganske andet: W. Dancker-Jensen var jo med på turen. Er hans film ikke opbevaret på Jernbanemuseet ??? Så må der måske være mulighed for at se noget på hans film ?

Nej, desværre ikke. Dancker testamenterede intet til Jernbanemuseet. Hvor hans film og negativer m.m. er i dag, ved jeg ikke. Museet har kun nogle papiraftryk af hans fotos, formentlig langt fra alle. Men det får vi se, efterhånden som vi når frem til de relevante kuverter.


Min dengang fine/dygtige læremester i modelbygning af kasserede materiale/materialer bestemt til ganske andre formål, farvehandler Poul Adamsen, Gentofte, var også med på turen. Jeg ved ikke, hvor hans negativer/arkivalier er opbevaret ! DMJK ???

Måske. Det kunne da være interessant at vide.


Vi tog en del billeder af de henstående gamle godsvogns-vognkasser, opstille som småskure til diverse redskaber m.v (Lige til modeljernbanen). Tegninger var det umuligt at få fat i dengang, så man måtte måle op og tegne selv. Det var der ikke tid til på en særtogstur. Derfor stillede en af os op foran den aktuelle vogn, -der blev taget et billede, og hjemme kunne vi så lave en brugbar tegning, udfra vor viden om den opstillede persons højde i forhold til vognen.

"Adam"s fotos kunne evt også vise noget -- hann smalfilmede i øvrigt også meget. Måske også på denne tur ?

Erik V.
www.evp.dk

Med vanlig "venlig" hilsen
Morten


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Svenska-lok
Billige jernbane T-shirts

Maribo Sukkerfabrik
Maribo Sukkerfabrik

A/S Maribo Sukkerfabrik blev grundlagt i 1896 af Storkøbmand C. A. Quade i Maribo og to store københavnske firmaer. Allerede to år senere blev fabrikken solgt til De danske Sukkerfabrikker og i denne koncern fungerede fabrikken frem til nedlæggelsen i 1963.

Læs mere

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak