Et "lille" uheld

af Niels @, Aarhus, torsdag 26. marts, 2020, 12:12 (13 dage siden) @ Ole Lund Jensen

Så vidt, så godt. MEN et af Johns billeder viser en mand med opsmøgede skjorteærmer, hvilket vel ville være lidt friskt i oktober. Og jeg synes heller ikke bladene ser oktober-agtige ud.

Lidt søgen på historiske temperaturer omkring 8. oktober fortæller, at på den dato er temperaturer omkring 12-15 grader det mest almindelige først på eftermiddagen, og 15-18 grader er ikke usædvanligt, og så er opsmøgede ærmer vel ikke helt unaturligt, hvis man skal knokle med at få et godstog tilbage på sporet;-)

Blade på træerne i starten oktober er der heller ikke noget som helst ualmindeligt i. Hvis træerne skal have begyndt at smide bladene på det tidspunkt, skal vi både have haft nattefrost flere gange eller flere dage i træk og kraftigt blæsevejr - eller som et delvist nyt fænomen her til lands: en sommer med kraftig tørke som i 2019. Bladene begynder i gennemsnit at falde hen over midten af oktober og tager normalt rigtig fart i starten af november.

Så i min verden er der ikke noget i vejen med en tidsfæstelse på 8. okt. 1971

Venlige hilsner

Niels H.

--
Niels


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Danske privatbaner

Læs historien om:
Horsens - Bryrup - Silkeborg
ContecRail

DSB plakat 1950

DSB plakat 1950
DSB plakat 1950 af
Aage Rasmussen
Pris: 249,- kr.
 Køb 
Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak.Copyright © 2020 Jernbanen.dk - Alle rettigheder forbeholdes - Om Jernbanen.dk - Kontakt redaktionen