Jernbaneentusiasmens fremtid?

af lanternen, 2/4 2020, 10:11 (1478 dage siden) @ NielsJ_Esbjerg

Hej Niels

Tror desværre du har ret i dit indlæg, jernbaner interessere ikke ret mange unge mennesker mere. Om det er på grund af alt den dårlige omtale, eller jernbanen bare ikke er interesant længere, skal jeg kunne sige.

De fleste der kommer på jernbanemuseet i Odense, kommer der kun for børnens skyld, så de kan lege i legelandet og en tur i det lille IC3-tog. De kommer der ikke for at beundre/studere de gamle lokomotiver og vogne.

Men det bliver absolut ikke nemmere i fremtiden med at bevare de nyere typer af togsæt, der er bunker af elektronik og andre komplicerede elementer i disse togsæt.
Og er der nogle klubber der har økonomi eller lyst til at bevare en IC3er, MQer eller Lint-tog i køreklar stand for fremtiden.

Hvad med det nye signalsystem det giver også sin begrænsning på det offentlige jernbanenet i fremtiden. Klubbernes lokomotivfører skal jo også uddannes i det nye system, selv om der er lods med.
De klubber med egne baner er nok der, der i fremtiden er størst chance for at opleve ældre tog, så længe der er folk til at holde dem i drift.


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak