Avatar

En 1947-gætter

af Thomas Boberg Nielsen ⌂, Spor 44, Godsbanen, Aalborg, 26/4 2020, 20:41 (1454 dage siden) @ Søren Agerskov

Det hjalp med det sidste billede.
Jeg gættede på, at det må i Aalborg-området, og ved at slå 1954-luftfotofunktionen på Krak.dk til er jeg nået frem til, at vejen, som fører over broen, hedder Voerbjergvej i Nørresundby.;-)

MVH
Søren Agerskov


Kære Søren

Det er fuldstændig rigtigt. Den daglige gåtur passerer ofte stedet, idet det ligger tæt på det område, hvor der p. t. bygges et nyt 2. spor nord for Lindholm station.

Ved at kigge lidt på forskellige ældre luftfoto kan man udlede, at industrisporet under Voerbjergvej er fjernet mellem 1954 og 1964.

Jeg aner ikke, hvad det reelt er, vi ser på 1954-luftfotoet. Men jeg gætter på, at der mod øst er tale om en kridtgrav. Ved jernbanestrækningen Nørresundby-Frederikshavn ser vi to fabriksanlæg, hvoraf det nordlige ser ud til at have forbindelse med sidesporet på fri bane. Det ser ikke ud til, at det sydlige fabriksanlæg har forbindelse til sidesporet, selv om sidesporet løber tæt forbi bygningen.

Jeg har prøvet at finde ud af, om der er tale om noget cement-produktion (kræver vist nok både kridt og ler), eller et kalkværk, eller et teglværk (kræver vist nok "kun" ler); men kan ikke rigtig finde noget, idet der i området var flere teglværker og kridtgrave og det er svært at finde ud af, hvad der var hvad.

Bedste hilsner

Thomas

[image]Kilde: krak.dk


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Sukkerfabrikken Nykøbing
Sukkerfabrikken Nykøbing

I 1884 opførte en række landmænd på Falster andelsvirksomheden Sukkerfabrikken Nykøbing. I jernbanekredse er fabrikken mest kendt for de to små Krauss-maskiner, der varetog trafikken på fabrikken i over 50 år og nu befinder sig på Museumsbanen.

Læs mere

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak