Busser og lastbiler på skinner

af PeterA, torsdag 14. maj, 2020, 20:43 (14 dage siden) @ Niels Munch

På svensk - godt nok! - er der udgivet en ganskefortrinlig inspirationsbog om emnet: "Bilar på räls" Allt om Hobbys forlag 1985. Bogen er meget velillustreret, med hovedvægt på svenk materiel, men kommer langt omkring i emnet, også internationalt. Billeder også af danske køretøjer forekommer, bl.a. Kalvehavebanens skinnerutebil og LJs trolje, som Niels bringer et fint foto af her på tråden. Også de standardtyper, der udvikledes i nyere tid til brug for elektrotjenesten og køreledningskolonnen i Hellerup er præsenteret. Ikke mindst et afsnit om div. selvbygget materiel på industribaner og tørvemoser kan få smilet frem hos læseren.
Bogen kan varmt anbefales interesserede, og fra tid til anden kan den erhverves antikvarisk fra Frank Stenvalls Bokhandel i Malmø. Tjek hans hjemmeside i så fald. En af forfatterne er iøvrigt Lars Olov Karlsson, tidligere museumschef på Järnvägsmuseet og kendt af mange danske jernbaneinteresserede.
mvh PeterA


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Lokomotivfabrikker

Hectorrail

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak.Copyright © 2020 Jernbanen.dk - Alle rettigheder forbeholdes - Om Jernbanen.dk - Kontakt redaktionen