Avatar

Emaljeskilt i Esbjerg i 1904?

af Morten Flindt Larsen, København K, torsdag 14. maj, 2020, 22:47 (367 dage siden) @ Steffen Dresler

Godaften!

Så fik jeg fat i nok den eneste pålidelige reference om ”Jernbanens bogstaver”, en artikel med samme navn skrevet af UTJ til Danmarks Jernbanemuseums Årsskrift ”Tog i tiden 2010”, ISSN 1603-3299.
For at gøre en lang snak kort er svaret på mit eget spørgsmål, med hensyn til det tidligere viste perronskilt med ”København H” udført i emalje, at det tidligst kan være opsat fra midten af 1930´erne og senest været nedtaget omkring 1972 ff. som også nævnt af MFL og vist ved billede af GS.

Så vidt jeg husker, så blev skiltene på Kh udskiftet ret sent, måske omkring 1980.

Tilbage er så bare spørgsmålet om, hvornår der skete et skift fra brugen af versaler og minuskler på perronskiltene ”København H” til udelukkende at anvende versaler, altså ”KØBENHAVN H”.

Der er ikke nødvendigvis sket noget skift. Skiltene med "KØBENHAVN" kan have været anvendt på fjertrafikperronerne, mens skiltene med "København H", som var mindre, kan have været anvendt i nærtrafikken.

Jeg har ikke gidet bruge tid på nærmere fotostudier af ovenstående, så det er kun en teori.

--
Med vanlig venlig hilsen
Morten F. Larsen, Esq.

En pessimist ser en mørk tunnel.
En optimist ser lyset for enden af tunnelen.
En realist ser et godstog.
En lokomotivfører ser tre idioter, der står midt i sporet og stirrer tomt frem for sig.


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med takCopyright © 2021 Jernbanen.dk - Alle rettigheder forbeholdes - Om Jernbanen.dk - Kontakt redaktionen