Avatar

Forkortelse for Skejby?

af Morten Flindt Larsen, København K, 4/6 2020, 21:19 (1415 dage siden) @ Jaer

Letbanen i Aarhus har et standsningssted, der benævner "Gl. Skejby (Agro Food Park)". Har det mon en forkortelse? (Jeg bilder mig selv ind, at der har været postet en liste over forkortelser for standsningsstederne på Letbanen, men jeg kan p.t. ikke hitte en sådan)

En venlig læser har sendt mig følgende link

https://www.letbanen.dk/drift/letbaneregler/

Under "Trafikal Information" kan man se, at Gl. Skejby (Agro Food Park) af Letbanen er tildelt forkortelsen Ske.

Så det vil jeg holde mig til.

At samme forkortelse så tidligere har været tildelt Skelde i det sønderjyske, har næppe den store betydning.

Hejsa,

Også en tak for linket fra mig. Det vil blive indarbejdet i jernbanekilder.dk's grunddata for Letbanen. :-) :-) :-)


Jeg må så bedrøve med, at i den officielle, landsdækkende/nationale liste, der har Gl. Skejby forkortelsen Gsk. "Ske" tilhører stadigt Skelde.

De forkortelser, der anvendes i Letbanens (interne) dokumenter, er desværre ikke alle afstemt med den nationale liste, men det arbejdes der stille og roligt med at få rettet op. Det giver nemlig problemer i de landsdækkende systemer. Der har fra projektets start desværre ikke været taget de fornødne hensyn til de officielle forkortelser, hvilket har resulteret i en del underlige forkortelser eller anvendelse af nogle, som var brugte.

/Jan

Hej Jan,

Ja, det ved jeg fra DSB. Ændringerne tol fælles standard vil jeg forsøge at få tilføjet, efterhånden som jeg opdager dem. Det lader i øvrigt også til, at Letbanen i deres materiale benytter "alternative" stavemåder for enkelte gammelkendt standsningssteder. Således er "Gunnar Clausens Vej" blevet til "G. Clausens vej" og "Rude Havvej" til "Rude Hav vej".


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak