Lille Syd i 1977

af Niels-Erik Hansen, Roskilde, 7/6 2020, 15:17 (1391 dage siden) @ Georg Schmidt

Ja, og når man til ”overflod” så boede på ydre Nørrebro, var det endnu tidligere, man skulle op! – Jeg benyttede mig af materieltoget 9709 mod Ringsted, som i Roskilde optog post til Viby Sjælland og Borup. Toget kørte fra Københavns Hovedbanegård omkring klokken 4.35. – I Roskilde passede det med en bus til både Gadstrup og Havdrup. Mødetiderne svarede nogenlunde til ekspeditionstiderne på landstationerne. Jeg har været tjenestegørende på alle stationer, dog kun enkelte dage i Haslev og Holme-Olstrup og i Næstved kun som erhvervspraktikant sidst i 60-erne.

Jeg afløste typisk stationsmestrene i deres fridagsturskifte eller i ferier. – Arbejdet bestod af togekspedition, post- og godsekspedition og alle passagervendte aktiviteter. Man var typisk alene med postbudene de første timer indtil ”postdamen” kom og tog sig af postvæsenets aktiviteter. Det gjaldt også om at være på god fod med postbudene, for en af dem skulle hjælpe med at sortere det post, stationsmesteren plejede at ordne. ”Postdamen” var også ansat i DSB. Dengang bød man på delte arbejdsdage, og hvad i alverden skulle men bruge to til tre timers frokostpause til, når man ikke boede i nærheden? Et par enkelte gange krøb jeg mig sammen i nogle postsække for at få en lille lur! Det var nogle lange dage, for ofte var jeg tidligst hjemme igen ved halv ottetiden om aftenen, så dejligt var det, når man i Havdrup, som det eneste sted, enkelte gange kunne tage hjem til middag. ”Butikken” blev så passet af to ”postdamer”.

Arbejdsdagene emmede af jernbaneromantik af højeste klasse, som jeg slet vil have undværet, og som slet ikke findes på samme måde længere.

Jeg afløste meget på disse stationer i den sidste halvdel af 70-erne.


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

  • Lille Syd i 1977 - Georg Schmidt, 7/6 2020, 11:17 [*]
    • Lille Syd i 1977 - Niels-Erik Hansen, 7/6 2020, 15:17
Indsend billeder
DSB S736

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak