Usedomer Bäderbahn 2002-II (+16 fotos)

af Steffen Dresler, 9/6 2020, 19:35 (1409 dage siden) @ Niels Munch

Usedomer Badebahn

Jeg kan kun anbefale ved selvsyn at besøge USEDOM. Kan nås indenfor en dag fra Danmark, uagtet hvor man kommer fra og der er MASSER af overnatningsmuligheder i hele området også udenfor USEDOM, KØBENHAVN-USEDOM 5½ time, ODENSE-USEDOM 6 timer og samme tid fra ÅRHUS til USEDOM.

Banen og historien samt raketanlæggene i Peenemünde er beskrevet i de tråde NM henviser til, så det behøves ikke her.

Er man til spændende FLYVENDE flyvemaskiner skal man aflægge lufthavnen GARZ et besøg. Den huser nemlig ”Hangar 10”, hvor det er muligt at se både Messerschmidt 109 G, P 51 D Mustangs og muligvis stadig en af de seneste modeller af den engelske Spitfire Mk XVIII (Griffon) i LUFTEN.

Jeg kan anbefale at f.eks. bo i GREIFSWALD, ca. 15-20 km fra USEDOM (Broen ved WOLGAST). Masser af hoteller, universitetsby, indkøbsmuligheder, museer og arkitektur.

Med udgangspunkt GREIFSWALD er der, hvis man stadig ikke har fået tog nok, muligheder i BAD DOBERAN, lige vest fra ROSTOCK. Køreafstand fra GREIFSWALD er 100 km og køretiden omkring 1½ time.

Der er også indenfor en meget kort køreafstand fra GREIFSWALD øen RÜGEN med den store Jernbanefærgeby SASSNITZ med broen ved STRALSUND (flot by) til øen. Køretid fra GREIFSWALD ½ time. Foruden øens natur skal man jo så også besøge verdens længste feriebygning PRORA, bygget lige før krigen til KDF, det tyske arbejdende folk. Imponerende og nu ved at blive ombygget til priser for en lejlighed/feriebolig, der er TUBORG HAVN og NORDHAVN værdig. Og NÅR man nu er ved PRORA, besøge Jernbanemuseet samme sted (Jernbane- og Teknikmuseum). Dette har været omtalt her på siderne for et par år siden.

Vil man bo på USEDOM er der i hundredevis af muligheder langs hele kysten, foretrækker selv HERINGSDORF, hvor byen oser af ældre Østersøbadeby.

Jeg har ikke selv interesse, men et par km mere mod øst er grænsen til Polen hvor Świnoujście, før krigen Swinemünde, ligger. Så kan man muligvis slippe for Border shop og Fleggaard og andre butikker ved grænsen når man skal hjem. Men som sagt ikke prøvet.

Når man nu IKKE har mulighed for at tage til sydens sol med Coronarejser/Corvid-Air, synes jeg at netop det omtalte område kan give noget for HELE familien, men det er jo op til en selv.

Med venlig hilsen og i den henseende god ferie hvor I end tager hen

Steffen Dresler


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Svenska-lok

Jernbanebøger

Gribskovbanen

Gribskovbanen. Pris 470 kr.

Læs mere
Indsend billeder

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak