Hitlers Danmarks billeder. Billeder fra Ngl.

af Steffen Dresler @, torsdag 18. juni, 2020, 08:21 (22 dage siden) @ Niels Munch

Go´morn (eller til natteravnene her på siden ”Go´nat”)

I den henvisning NM kommer med vedr. billederne optaget af Walter Frentz, er der dog et motiv som jeg vil dække ind under ”jernbanemotiver” på en lidt anden måde, nemlig billedet herunder:
[image]
88 cm ”Eisenbahnflak” i Nymindegab, AUG 1943, Fotograf Walter Franzl, Frihedmuseets fotoarkiv nr. 24B0901028.

For mig de eneste kendte billede af sikkert årsagen til at Værnemagten byggede hele komplekset ”Flakart.-Schiesspl. Nymindegab” med alle dets faciliteter for at kunne afprøve netop ”luftmåls kanon- eller maskinkanonvåben” ude i klitterne ud over vandet. Altså det vi i dag kender som Hjemmeværnsskolen bygget i Frisisk stil.
For i det hele taget at både kunne anlægge og anvende dette kompleks, måtte man forlænge privatbanen fra Nørre Nebel ud mod klitterne i to grene, den ene drejende skarpt mod nord med mål inde i Nymindegablejren og den anden gren i en større bue mod nord med endemål ude i klitterne med et antal opstillings- og skydeafprøvningsspor.
Herunder igen nok et sjældent billede af en transport, hvor den senere DSB traktor nr. 1 er togmaskine omkring 1943. Arkiv Blåbjerg Lokalhistoriske arkiv, Nr. Nebel.
[image]

Yderligere informationer om denne traktor (og de andre beslaglagte og købte traktorer) kan man finde i ”Det´en tysker”, Forlaget banebøger, ISBN 978 87 91434-50X.

Med venlig hilsen

Steffen Dresler


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak.Copyright © 2020 Jernbanen.dk - Alle rettigheder forbeholdes - Om Jernbanen.dk - Kontakt redaktionen