Baner på Kastrup lufthavn

af Steffen Dresler @, fredag 19. juni, 2020, 09:01 (17 dage siden) @ Thomas Boberg Nielsen

Kære Baumann, Thomas med flere!

Der er ikke spor spor:-) mere, men man kan finde nogle områder og veje, hvor der har været spor.
Fra nord gennem Terminal 2 SW over feltet til Navair alle (indenfor lufthavnshegnet), sidesporet til bl.a. tankanlæggene i Kastrup Syd op gennem Værkstedsvej og ender i Kasernevej, lige der hvor Kastrup Tower nu ligger (Kontroltårnet) (indenfor lufthavnshegnet).

Den oprindelige Terminalbygning (Kastrup Lufthavn) blev flyttet i bogstaveligste forstand til sin nuværende placering på Vilhelm Lauritzens Alle (indenfor lufthavnshegnet).
[image]
Det gamle og af tyskerne byggede store ”Flugwerft” hedder i dag Hollænderhallen og er nu ombygget indendørs sport, håndbold mv. Der er indkørsel fra Hartkornsvej og Halvvejen (går nord-syd), sidstnævnte på den oprindelige rullebane.
[image]
Hollænderhallen set fra S, den oprindelige adgang til værftet.

En af de store tyske træhangarer eksisterer stadig udenfor og kan findes mellem lige op af Hartkornsvej ved Rytterager. Det er i dag en rideskole og har den flotteste tag trækonstruktion man kan se, spørg om tilladelse til at se denne, det er privat grund/område.
[image]
Bagsiden af hangaren, den oprindelige adgang til hangaren lå på den modsatte side, nu blændet.
[image]
Det indvendige af hangaren med dens flotte trækonstruktion (dansk arbejde!!)

Ude vest for St. Magleby kan man stadig finde rester af rullebaner og ”Splittergraben” (jordvolde til at beskytte parkerede fly mod direkte beskydning eller bombe fragmenter (splinter)), f.eks. ved Lergravene.
[image]
Spor af rullebanen vest for St. Magleby.
[image]
Beton rullebane ved Lergravene.

Den gamle oprindelige store og brede rullebane i syd er væk og kun en lille sti afslører det (hvis man ved det) samt i Dragør bebyggelsen Jægergården, hvis vejforløb afslører rullebanens sving op mod nord. Det videre og synlige forløb er Alderhvilestien der munder ud i A.P. Møllers Allé, der stopper oppe ved vagten i Syd. Slut på tur.

Hvis man har tid og vejret er til det et udmærket lille besøg værd og se områder ved Kastrup Lufthavn, man normalt ikke besøger. Og så er der jo tid en gåtur rundt i det gamle Dragør, til en frokost på Dragør Strandhotel (nyrenoveret efter brand) eller en isvaffel overfor den lille parkeringsplads ved museet.
God fornøjelse

Steffen Dresler


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak.Copyright © 2020 Jernbanen.dk - Alle rettigheder forbeholdes - Om Jernbanen.dk - Kontakt redaktionen