Avatar

Kender nogen denne dame og hendes funktion?

af Morten Flindt Larsen, København K, søndag 21. juni, 2020, 00:12 (22 dage siden) @ ivar

Det ligner et designforslag, uniformshuen ser ud til at være planket fra Kvindeligt Flyverkorps. Hun ligner 60'erne. Uniformeret kvindeligt personel fandtes kun i begrænset omfang i trafiktjenesten, og de fik en kasket smækket på hovedet. Der er intet egeløv eller laurbærblade, og så er vi vel ude i noget servicemedarbejder eller togstewardesse, og de kom vel først i den brune periode.

Og så virker det bare for perfekt.

mvh
-ivar

Hej -ivar,

Ja, det kan være et designforslag til servicemedarbejder eller togstewardesse. Togstevardesser med trillevogn kom ikke i "den brune periode" men i sidste halvdel af 1960'erne. De havde dog en lidt anden uniform, da det var personale ansat under Brdr. Jacobsen. DFDS havde togstewardesser i ENGLÆNDEREN fra 1953 (se jernbanekilder.dk), men de var i DFDS-uniform.

--
Med vanlig venlig hilsen
אתה אדם סקרן, הא

En pessimist ser en mørk tunnel.
En optimist ser lyset for enden af tunnelen.
En realist ser et godstog.
En lokomotivfører ser tre idioter, der står midt i sporet og stirrer tomt frem for sig.


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Jernbanebøger

Lollandsbanen 1874-1999
Lollandsbanen 1874-1999
Pris 190,- kr.
 Læs mere 
160 hk dieselrangertraktorer med "Ardelt"-gear
160 hk dieselrangertraktorer med "Ardelt"-gear
Her er to artikler fra DSB´s blad Vingehjulet om erfaringerne med de - dengang - helt nye rangertraktorer fra Ardelt-Werke i Vesttyskland. Artiklerne er skrevet af afdelingsingeniør i Maskinafdelingen K. Lykke Holm.
 Læs artiklen 
Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak.Copyright © 2020 Jernbanen.dk - Alle rettigheder forbeholdes - Om Jernbanen.dk - Kontakt redaktionen