Braysseys lokomotiver i Danmark mv.

af Steffen Dresler @, lørdag 27. juni, 2020, 08:03 (15 dage siden) @ Asger Christiansen

Go´morn!

Ja, det var faktisk den første rigtigt store og mere dybtgående artikel om Canada-maskinerne skrevet i Danmark efter W. Bays kortere gennemgang i Danmarks Damplokomotiver i 1977 og kan læses som angivet (Årsskrift 1994). Denne, sammen med de senere informationer fra Blairs kopibog og de engelske arkiver, dannede grundlag for den viden vi idag har om netop Canada maskinerne.


Iøvrigt kan det anbefales at anskaffe/låne alle Jernbanemuseets venners årsskrifter frem til 2001 - herefter "Tog i Tiden", da de alle indeholder informationer om historiske jernbaneforhold, der ikke er udgivet senere eller i andre udgivelser.

I den i denne tråd tidligere nævnte artikel "De Fynske baners første Materiel" i Jernbanehistorie 2015 om bl.a. Canadamaskinerne, findes (selvfølgelig) en meget stor og omfangsrig henvisning med anvendt litteratur, trykte kilder og noter (inkl. om Canadamaskinerne i årsskriftet 1994). Og netop at dette (litteratur, trykte kilder og noter) er opført gør, at det for andre er lettere at søge yderligere informationer om, hvor informationerne stammer fra samt eventuelt selv at søge videre.


Med venlig hilsen

Steffen Dresler


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak.Copyright © 2020 Jernbanen.dk - Alle rettigheder forbeholdes - Om Jernbanen.dk - Kontakt redaktionen