Avatar

Flygtningetog Kolding 1947

af Morten Flindt Larsen, København K, mandag 29. juni, 2020, 15:36 (360 dage siden) @ Steffen Dresler

Problemet med Bornhold var den simple, at øen var glemt da de allierede "delte" Europa ved Jalta-konferencen. Der var således ikke taget højde for at der lå en dansk ø midt i Østersøen (eller som på russisk "Fredens hav"!).
Krigsmarinemæssigt hørte Bornhold under "Flottenkommando Kiel" og lå således i den "Vestallierede zone". Bl.a. DERFOR mente kommandanten på Bornholm ikke, at øen var Russisk interesseområde, ligesom jeg er helt sikker på, at INGEN havde lyst til at overgive sig til russiske styrker. Og da der ikke var allierede enheder tilstede på Bornholm, man havde rigeligt med at få besat Nordtyskland og ræsede i ordets bogstaveligste forstand mod N. "Befrielsen" den 5. maj af Danmark med nogle få "skrap sammen soldater" smidt i et Dakota transportfly fra en egentlig tilfældig faldskærmsenhed, der var tilrådighed, var en "flagwaving operation" for at markere for russerne, at de skulle holde fingrene væk!
Den engelske Arme var helt klare over at russerne nok ikke var til sinds at overholde noget som helst, hvorfor de også her i hast sendte et kompagni fra en Canadisk faldskærmsenhed pr. hjultransport (efterfulgt af nogen panser) mod NE fra området omkring Lüneburg op til Østersøen ved Grevesmühlen og Wismar på hovedvejen mod Lübeck og blokerede denne. Og da de meget overraskede russiske opklaringsenheder blev stoppet af canadierne fandt man ud af, at deres mål var Lübeck først og............
Der er i min optik ingen tvivl om, at de få faldskærmssoldater, der landede i Kastrup og de canadiske ved Østersøkysten, nok har haft mere betydning for Danmark (og Vesteuropa) end vi ved.

Med venlig hilsen

Steffen Dresler

Mnjaaah, racede og racede. Frederikshavn så først de allierede styrker den 16. maj, og i mellemtiden nåede en tysk ubåd U 977 fra Norge efter alt at dømme at proviantere på byens flådebasen og stikke af til Sydamerika.

I øvrigt ser det også ud til, at at vi først og fremmest har canadierne at takke for, at ikke hele Danmark blev besat af Sovjet.

--
Med vanlig venlig hilsen
Morten F. Larsen, Esq.

En pessimist ser en mørk tunnel.
En optimist ser lyset for enden af tunnelen.
En realist ser et godstog.
En lokomotivfører ser tre idioter, der står midt i sporet og stirrer tomt frem for sig.


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med takCopyright © 2021 Jernbanen.dk - Alle rettigheder forbeholdes - Om Jernbanen.dk - Kontakt redaktionen