Avatar

Stationsstempler: "US"

af Thomas Boberg Nielsen ⌂, Spor 44, Godsbanen, Aalborg, 14/7 2020, 00:31 (1353 dage siden) @ Georg Schmidt

Om dette giver svaret på historikken bag stemplet "US", ved jeg ikke.

Jeg har i anden anledning været samtlige "Meddelelser fra Generaldirektoratet" 1893-1977 igennem, og har udover den primære gennemgang holdt øje med stemplet "US", og det dukker først op i 1965. Med den tilføjelse, at jeg kan have overset et eller andet under vejs.

Når jeg læser nedenstående, får jeg den opfattelse, at der er tale om et "engangsstempel", der kun blev brugt ved det nævnte arrangement. Stemplerne er formentlig leveret af "Erhvervenes Udstillingsselskab" og "US" må derfor stå for "Udstillingsselskab". Men det er alt sammen kun gæt fra min side og harmonerer ikke med Lars' udmelding om, at han har set stemplet langt tidligere.

Jeg forfølger ikke sagen yderligere; men måske nogen med interesse i sagen, skriver til Bella Centret og forhører sig?

Med venlig hilsen

Thomas Boberg Nielsen

[image]

[image]Meddelelser fra Generaldirektoratet. 5. oktober 1965. Arkiv: Danmarks Jernbanemuseum/Thomas Boberg Nielsen.


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billige jernbane T-shirts

Lokomotivfabrikker

Tagcloud

nattog liggevogne sovevogne spisevogne barvogne postvogne rejsegodsvogne styrevogne dobbeltdækkervogne remise maskindepot station banegård hovedbanegården IC2 IC3 IC4 godstog persontog materieltog arbejdstog Nærumgrisen veteranbaner jernbanefotos jernbanebilleder Movia rangerlokomotiv havnebane industrispor skinnebusser Øresundstog intercity intercitytog intercitylyn tog DSB Arriva Lokaltog

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak