Hvilken bane?

af zumbach, Malling, 16/7 2020, 15:18 (1377 dage siden) @ Niels Munch

Banen fra Lauterbrunnen til Mürren består af 2 dele. Svævebanen (tidligere tovbane) fra Lauterbrunnen til Grütschalp og jernbanen fra Grütschalp til Mürren.

Et eftersyn af tovbanen afslørede at fundamentet til banen på grund af en sprængt vandledning var begyndt at skride, med stor fare for en katastrofe. Man besluttede derfor at lukke banen i slutningen af april 2006.

Til erstatning opførte man en ”enkeltsporet” svævebane på 4 gittermaster. Da den nedlagte tovbane havde en lille vogn påhæftet til gods til og fra banens endestation, blev den nye svævebane også forsynet med et underhængt lad til gods.


[image]Tovbanen fra Grütschalp mod Lauterbrunnen, 1996

[image]BDe 11, Mürren, 1996

[image]I anledning af skift fra tovbane til svævebane, Lauterbrunnen, 2007

På dette link ”BLM Bergbahn Lauterbrunnen – Mürren” kan du tage en tur med svævebanen fra Lauterbrunnen til Grütschalp, og se gods blive ekspederet fra toget fra Mürren til Svævebanen i Grütschalp.

M.v.h.
Keld Zumbach


Hele emnet:

 RSS Feed af emne


Bogen om DSB litra E
Bogen om DSB litra E

I 2006 udgav Steffen Dresler bogen ´DSB litra E svensk- og danskbyggede eksprestogslokomotiver´. Med forfatterens velvilje er bogen digitaliseret og forsynet med en ekstra tegning. Her er hele historien om de smukke E-maskiner.

Læs mere

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak