Avatar

København-London 1914

af Morten Flindt Larsen, København K, fredag 17. juli, 2020, 14:05 (22 dage siden) @ RolfC

Her kommer endnu et af mine rejsespørgsmål (der er en håndfuld i alt).

Hvis man nu var en ældre (og ikke spor velhavende) mand, der skulle fra København til London i juli 1914, lige inden krigsudbruddet, hvad gjorde man så? Toget til Esbjerg og hvad så? Eller ned gennem Europa?

Hilsner og tak for hjælpen.

Rolf

Hej Rolf,

Hvis man var ældre københavner og ville rejse til udlandet, så henvendte man sig til et af rejsebureauerne i byen, fx hos Statsbanernes Rundrejsebureau på Københavns Hovedbanegård eller et af de private (se Kraks Vejviser, som er tilgængelig på nettet). Rejsebureauerne havde både køreplaner og kunne udstede gennemgående billetter. Der var 3. klasse i de fleste forbindelser. Havde man desuagtet som ældre fattigrøv ikke råd til at rejse, så kom man ikke afsted med tog. I stedet kunne man tage med skib, der sejlede med fragt København - London, og som i begrænset tog passagerer. Det tog længere tid men var muligvis også billigere (se fx Mediestream). Hvordan man valgte at rejse, var fuldstændigt op til den enkelte og hans pengepung.

--
Med vanlig venlig hilsen
אתה אדם סקרן, הא

En pessimist ser en mørk tunnel.
En optimist ser lyset for enden af tunnelen.
En realist ser et godstog.
En lokomotivfører ser tre idioter, der står midt i sporet og stirrer tomt frem for sig.


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

DSB plakat 1937

DSB plakat 1937
DSB plakat 1937 af
Aage Rasmussen
Pris: 249,- kr.
 Køb 
160 hk dieselrangertraktorer med "Ardelt"-gear
160 hk dieselrangertraktorer med "Ardelt"-gear
Her er to artikler fra DSB´s blad Vingehjulet om erfaringerne med de - dengang - helt nye rangertraktorer fra Ardelt-Werke i Vesttyskland. Artiklerne er skrevet af afdelingsingeniør i Maskinafdelingen K. Lykke Holm.
 Læs artiklen 
Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak.Copyright © 2020 Jernbanen.dk - Alle rettigheder forbeholdes - Om Jernbanen.dk - Kontakt redaktionen