Avatar

Fra Warszawa til København - ankomst foråret 1912 med tog

af Thomas Boberg Nielsen ⌂ @, Spor 44, Godsbanen, Aalborg, fredag 17. juli, 2020, 22:03 (18 dage siden) @ RolfC
redigeret af Thomas Boberg Nielsen, fredag 17. juli, 2020, 22:35

Endnu et af mine spørgsmål.

Denne gang handler det om et familiemedlem, som i foråret 1912 ankom til København fra Warszawa og hvor det vides med sikkerhed, at ankomsten skete med tog og formentlig til den nye Personbanegaard (kan det passe? Den må have været meget ny).

Hvad mon den sandsynlige rute har været? Via Berlin måske?

Rejser i Polen er ekstra komplicerede af at Polens grænser har flyttet sig en del, ikke mindst efter 1. Verdenskrig (og det kommer der også nogle spm om senere).

Vi er i familien meget taknemmelige for disse svar, da de bidrager til at opklare nogle meget strabadserende rejser, vi ved har været foretaget.

Tak på forhånd for hjælp.

Rolf


Kære Rolf

Nu ved jeg ikke, hvor du bor; men hvis du har mulighed for at tage til København eller til Aarhus, vil du kunne finde formentlig alle oplysningerne i "Post- og Reisehaandbog for Kongeriget Danmark" henholdsvis "(Fabers) Reiseliste for Kongeriget Danmark", som Det Kongelige Bibliotek i de to byer er leveringsdygtig i forskelligt omfang. Her er, hvad der "tilbydes" i Aarhus:

http://www.statsbiblioteket.dk/nationalbibliotek/adgang-til-samlingerne/specialsamlinge...

Post- og Reisehåndbogen indeholder formentlig også forbindelserne fra Polen.

Jeg gætter på, at hvis du har "mange" køreplansspørgsmål, vil de nævnte køreplaner give dig endnu bedre svar end dem, du kan få her i herreværelset.

Med venlig hilsen

Thomas Boberg Nielsen


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Indsend billeder
DB Cargo
DSB C715 1
Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak.Copyright © 2020 Jernbanen.dk - Alle rettigheder forbeholdes - Om Jernbanen.dk - Kontakt redaktionen