Dalum i dag

af FS1954, tirsdag 21. juli, 2020, 09:55 (15 dage siden)

For nyligt viste jeg nogle billeder af Dalum Billetsalgssted her; da bygningen nu er ved at få sit nye udseende, er det vel på plads at vise, hvordan den ser ud i dag:
[image]
Ganske nydelig, når jeg nu selv skal sige det.

Og når vi nu er i Dalum, kan jeg nævne, at der også sker andet, der har en vis, jernbanemæssig betydning: Dalum Papirfabrik er nemlig snart væk.
[image]
Det er flere år siden, at papirfabrikken lukkede. Efterfølgende flyttede Odense Fjernvarme ind i hallerne, men de tider er også nu ovre. I stedet kan vi høre de dumpe drøn, når bygningen smadres, sten for sten.
[image]
Ja, køn var den ikke, denne flere hundrede meter lange fabrikshal med den "forskønnende" bemaling - men om kort tid er den også væk. Formodentlig bliver et par enkelte bygninger inde på området stående - og ellers skal der bygges boliger på det attraktive område lige ned til Odense Å.
Men hvor kommer jernbanen ind i billedet, spørger den utålmodige læser? Her:
[image]
Dette billede viser et par af opstillingssporene til vognene fra Papirtoget; der var flere spor inde på fabrikken, men der har været adgang forbudt i mange år, og de andre spor ligger nu under murbrokker - hvis de ikke er pillet op forinden? Billedet er taget ind gennem porten - det er umuligt at komme tættere på.
I øvrigt ligger nogle hundrede meter spor fra Nr. Broby-banen (ONFJ) stadig i området - denne bane blev nedlagt den 22. maj 1954...!

Med venlig hilsen,

FS1954


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

  • Dalum i dag - FS1954, 21/07 2020, 09:55 [*]
Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak.Copyright © 2020 Jernbanen.dk - Alle rettigheder forbeholdes - Om Jernbanen.dk - Kontakt redaktionen