Et besøg på Sporvejsmuseet Skjoldenæsholm (+30 fotos)

af Leif Jørgensen @, København Ø., tirsdag 21. juli, 2020, 17:40 (14 dage siden) @ Baumann

Hvilken sporvogn kasse ser vi her i filmen ved vendesporet?
Ses tydeligt i filmen ved 14:00 og sidst ifilmen ved 23:27 ved højre side ( vognkassen )

[image]

Det er ikke en rigtig sporvogn men et legehus. Baggrunden er at Sundpark Skole (nu en del af Lergravsparkens Skole) i København havde vognkassen fra bogiebivognen KS 1531 stående gennem tre årtier. Den var dog efterhånden noget medtaget, så den blev overtaget af Sporvejsmuseet i 2002. I stedet blev dette legehus i stil med en scrapvogn lavet til skolen. Den fik eleverne dog ikke glæde af så længe, for den blev overtaget af Sporvejsmuseet i 2009 og opstillet ved endestationen Eilers Eg. Der er en simpel indretning med stole og små borde indvendigt. Men som det ses på billedet fra 30. maj 2019, kunne den godt bruge en kærlig hånd.

KS 1531 er til gengæld ved at blive restaureret tilbage til sit oprindelige udseende på Sporvejsmuseets filialværksted på Bornholm. Resultatet ville sikkert have glæde skolens lærer i over 40 år, den kendte sporvejsentusiast Torben Liebst der døde tidligere i år.

Sporvejsmuseet er i øvrigt et af de steder, der har halv pris på entreen her i sommerferien. På lørdag 25. juli er der desuden trafikdag med ekstra tæt trafik, besøg af veteranbiler og musikalsk underholdning.

Med venlige hilsner
Leif Jørgensen


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak.Copyright © 2020 Jernbanen.dk - Alle rettigheder forbeholdes - Om Jernbanen.dk - Kontakt redaktionen