HBS Vestbirk, spejlvendt foto?

af Niels Munch @, fredag 24. juli, 2020, 14:20 (12 dage siden)

Hej i Forum,

www.arkiv.dk findes bl.a. dette foto:

[image]B50-11 Parti fra Vestbirk, jernbanespor. Kilde: https://arkiv.dk/vis/5040233 - billede nr. 11.

Billedet er tydeligvis taget "oppefra", og på de kanter kan jeg kun komme i tanker om vejoverføringen for "Søvejen" i Vestbirk. Vest for denne ligger de kunstige søer Naldal Sø og Vestbirk Sø, men dér svinger banen ikke til venstre, men til højre - som på dette "omvendte" foto:

[image]

Søerne blev i øvrigt skabt, da man opdæmmede Gudenaaen ved Bredvad i f.m. anlæggelsen af Vestbirk Vandkraftværk. En lille jernbanebro overspandt forbindelsen mellem Naldal og Vestbirk Sø:

[image]Mellem Vestbirk og Gammelstrup ved broen over forbindelsen mellem Naldal Sø (t.h.) og Vestbirk Sø, 10.1967 (foto: Preben Nørgaard).

StreetView fra "Søvejen" duer ikke p.g.a. bevoksningen.

Men er det i det hele taget her, vi er på startbilledet - hvad mener de stedkendte?


Bedste hilsener
Niels


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Indsend billeder
Godstrafik pr jernbane i 1990
Godstrafik pr jernbane i 1990
I hæftet "Transportbranchen i Danmark Juli 1990" udgivet af JB Business Information, har vi fundet dette kapitel om godstransport pr jernbane som måske kan interessere en større kreds. Teksten er skrevet 10 år før DSB opgav godstransport i Danmark.
 Læs artiklen 
Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak.Copyright © 2020 Jernbanen.dk - Alle rettigheder forbeholdes - Om Jernbanen.dk - Kontakt redaktionen