Avatar

Den skæve - Mellem Filskov og Blåhøj

af Thomas Boberg Nielsen ⌂, Spor 44, Godsbanen, Aalborg, 18/8 2020, 07:36 (1345 dage siden) @ Triangel
redigeret af Thomas Boberg Nielsen, 18/8 2020, 08:33

Hej Alle

I forbindelse med en modeljernbaneprojekt, er jeg ved at lave nogle moduler, med udgangspunkt i den Skæve Jernbane.

på dette link - https://www.jernbanen.dk/forum2/index.php?id=43078&fbclid=IwAR23IFZ_2d6bn1j4Ewws0K6...

er der på de 3 nederste billeder vist en jernbaneoverskæring. Jeg tolker de billeder som værende fra samme sted. Spørgsmålet går så på om det er muligt at finde nr på denne.

Jvf dette billede er der kun vist 1 jernbaneoverskæring, [image] kigger man på Google maps, så er der flere krydsninger med vej, markveje mm.

Thomas Boberg skriver om hele 4 stk mellem Filskov og Blåhøj. https://s3.eu-central-1.amazonaws.com/thomasbobergnielsen/www.laurbjerg-bramming.dk+-+2...

Jeg synes ikke jeg med sikkerhed kan bedømme hvilken der er den på billederne.

Kan nogen hjælpe ?

På forhånd tak.

Mvh Mikkel


Hvis vi kigger på de 3 nederste billeder i Kais indlæg:

[image]Billede 1

[image]Billede 2

[image]Billede 3

kunne man jo fristes til følgende:

Fotografen bevæger sig ad jernbanen. Først tager han billede nr. 1. Straks herefter vender han sig om og tager et billede i modsat retning (billede 2). Han går videre fremad og kommer til en overkørsel med et vogterhus. Vogterhuset på billede 1 og billede 3 skulle så være det samme. Kigger vi på billede 1 kan vi se, at kilometerstenen viser 51,0. Man kunne så fristes til at tro, at vogterhuset på såvel billede 1 som billede 3 er vogterhus nr. 16, der lå ved overkørsel nr. 53 i km ca. 51,3-51,4.

Men: Vogterhuset på billede nr. 1 og billede nr. 3 er måske ikke det samme. Vogterhuset på billede 1 er vogterhus nr. 16 ved overkørsel nr. 53. Overkørslen og vogterhuset på billede nr. 3 er måske noget helt andet.

En sammenligning:

[image]Kais billede 3

[image]Georg Schmidts billede af overkørsel nr. 53 med vogterhus nr. 16 den 9. oktober 1976.

Sammenligner vi de to billeder, kan vi se, at der formentlig ikke er tale om samme sted. På det ene billede er der grusvej; på det andet asfaltvej (asfaltvejen på Georgs billede ser dog "ny" ud og der er kørt varm asfalt hen over overkørslen). På det ene billede ligger hækken lidt "nede" i forhold til jernbanen; på det andet ligger den lidt "oppe". Ejendomskortet ser dog "rigtigt" ud:

[image]

Endelig er vinduerne forskellige: På det ene billede er de hvide og har felter- på det andet er det en anden farve uden felter. Hvis jeg husker ret, er Kais billeder taget nogle 2-3 år før Georgs? Så vinduerne kan være skiftet? På Kais billede ser det ud til, at grusvejen går "opad" fra fotografen og op til overkørslen; på Georgs billede ser det ud til, at vej og jernbane er nogenlunde i niveau.

Jeg har i skrivende stund ingen idé om, hvor Kais billede nr. 3 er optaget.

PS: Mellem Filskov og Blåhøj var der 9 overkørsler: 51, 52, 53 (med vogterhus nr. 16), 54, 55, 56 (med vogterhus nr. 17), 57, 58 og 59 (med vogterhus nr. 18).

Med venlig hilsen

Thomas Boberg Nielsen


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak