Stedbestemmelse af KB-arkivfotos (link)

af Jens Bruun-Petersen, 31/8 2020, 22:03 (1306 dage siden) @ Thomas Boberg Nielsen

Billede 1 og 7 er samme standpunkt og samme tog. Silhuetten af Helsingørs gamle firsporede langremise er karakteristisk sammen med det høje terræn bagved. Det spidse tag bag toget må høre til den rundremise, der lå dér og blev revet ned omkring 1957-58.

Billede 4: QGL 35120 - optræder også på billede 6.

Billede 2:De mange ventende vogne på mange parallelle spor er typisk for Helsingør. For alle foto 1-8 gælder, at det er det samme lave forårslys, og baggrunden på de fleste billeder er ventende vogne.

[image]
Samme situation i oktober 1958 (JBP)

Jeg har ingen sporplaner fra Helsingør 1953, så grisestien med lugerne på billede 3 og 8 kan jeg ikke placere.

Bilede 5: A 147 stod med tender ud mod stopbommen i Korsør i maj 1959, mens den her står med snuden mod en stopbom. Lyset er det samme som på de øvrige billeder, så jeg er ikke i tvivl om, at det er fra samme dag som de øvrige.

Billede 9: Lyset er helt anderledes på dette billede, der ganske rigtigt er fra Aalborg, så det har intet med de øvrige at gøre.

Venlig hilsen
Jens


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Tagcloud

nattog liggevogne sovevogne spisevogne barvogne postvogne rejsegodsvogne styrevogne dobbeltdækkervogne remise maskindepot station banegård hovedbanegården IC2 IC3 IC4 godstog persontog materieltog arbejdstog Nærumgrisen veteranbaner jernbanefotos jernbanebilleder Movia rangerlokomotiv havnebane industrispor skinnebusser Øresundstog intercity intercitytog intercitylyn tog DSB Arriva Lokaltog
Svenska-lok

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak