Gæt en vejunderføring - løst (epilog, 5 fotos)

af Niels Munch @, fredag 11. september, 2020, 21:11 (12 dage siden) @ Søren Agerskov
redigeret af Niels Munch, fredag 11. september, 2020, 21:56

Hej Søren,

Tak i lige måde; det var både et hyggeligt og interessant besøg i Flensburg.

[image]Vejunderføring for del af "Gl. Strandvej"/"Staurbyskovvej" under den tidligere Stribbane, nu "Strandvejen", 06.09.2020 (nm).

Og du har selvfølgelig helt ret; det er underføringen for "Staurbyskovvej", forlængelsen af del af "Gl. Strandvej" under jernbanen Middelfart-Strib. Denne strækning var indtil Lillebæltsbroens ibrugtagning i 1935 en del af den dobbeltsporede fynske hovedbane, der endte ved jernbanefærgeoverfarten Strib-Fredericia.

Herefter blev strækningen degraderet fra dobbeltsporet hovedbane til enkeltsporet godsbane. Den blev sluttet til Middelfarts nye station via havnebanen, som også blev omlagt fra den gamle til den nye station. Stribbanens østlige spor blev nedlagt og dets tracé brugt til anlæg af vej "Strandvejen" mellem Middelfart og Strib i 1935-36. Fra 1937 blev persontrafikken varetaget af DSB's rutebiler på den nye strandvej.

Efter godstrafikkens ophør fjernedes de sidste spor i 2000, og "Strandvejen" forbedredes bl.a. ved anlæg af cykelsti. At man havde brug for en bredere tracé til "Strandvejen" ses på udvidelsen af underføringens østside:

[image]Kig gennem underføringen mod vest og "Gl. Strandvej", 06.09.2020 (nm).

Stedet kan findes på Google StreetView.

Længere nordpå mod Strib Odde lå Strib Station med 2 færgelejer for overfarten til Fredericia:

[image]Strib Station ca. 1920. Kilde: Lokalarkivet for Strib-Røjleskov Sogn - billede nr. B681. Billedet er klikbart.

Bag færgegalgen midt i billedet ses stationsbygningen. Ude t.v. på Odden ses fyret, der i dag er omgivet af parcelhuse og villaer, og den mindre bygning midt foran er en smedje.

Færgehavn og stationsområde er i dag udlagt som lystbådehavn og mondæn bebyggelse, og eneste overlevende bygning fra banens tid er smedjen:

[image]Den gamle smedje ved bådehavnen i Strib med overfartsinspireret legeplads og skibsmast, 06.09.2020 (nm). Caféplanerne her forblev indtil videre planer.

Et stykke mod syd ad "Gl. Strandvej", mellem kystlinien og "Strandvejen", findes et stort, grønt areal under den nye Lillebæltsbro:

[image]Den nye Lillebæltsbro mod vest, 06.09.2020 (nm).

Her var der byggeplads under broens opførelse, og ellers afholdes her bl.a. "Rock under broen", dog aflyst 2020 p.g.a. coronaen.


Bedste hilsener
Niels


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak.Copyright © 2020 Jernbanen.dk - Alle rettigheder forbeholdes - Om Jernbanen.dk - Kontakt redaktionen