Lidt Piet van Deurs, hvor er det?

af Steffen Dresler @, mandag 14. september, 2020, 13:29 (12 dage siden) @ Steen Heick

Kære Steen

BINGO:-) :-) !

BROK & WIRVAR = Burmeister & Wain på Refshaleøen.

Bent Fjellerad var nok den mægtigste (m.h.t. magt) fællestillidsmand dengang i "B&W tidens" slutning og bare et ord i Kantinen og man gik hjem i "solidaritet" med det arbejdende folk = partikammeraterne. Der var et utal af absolut ikke lovlige arbejdsnedlæggelser, men "arbejd langsomt" aktioner kunne ikke gennemføres, da alle ændringer i tempo kun kunne gå op:-D !

Jeg har stået og set på Strømtavler på udrustningskajerne, hvor den elektricitet der kunne måles gik til at skaffe lys og varme! Til gengæld var indtagelsen af øl og snaps i kantinen og andre steder over norm:-( .

Det VAR andre tider og her nok også et eksempel på, hvordan arbejdsstyrken var med til (sammen med en dårlig direktion) at køre det hele i sænk (som typograf strejkerne senere).
Men før dette var det en loyal og stolt arbejdsstyrke, hvor det ofte drejede sig om flere generationer der var på værftet på samme tid. Men historie nu.

Rudolf var selvfølgelig som også nævnt Rudolf Diesel, der opfandt motoren navngivet efter ham og for første gang anvendt i stor skala i et oceangående B&W bygget skib M/S SELANDIA fra ØK i 1912.

Jernbanemæssigt må vi heller ikke glemme KSB diesellokomotiver M 1 – 4 og (og muligvis glemme) MY 1201 – 1202. Men der var opgaven også næsten umulig med en langsomtgående diesel, der pludselig skal være motor i et lokomotiv med standsninger, stop og forskellige belastninger hele tiden.
Nå, sporet går virkeligt nord – syd og var anvendt til DAMP kraner og senere MOTOR kraner, der transporterede byggedele fra spantebygningen eller hvad de nu alle hed hen til beddingerne.

Næsten ude ved LYNETTEN kan der ses flere sporstumper herfra og det viste ligger ved indgangen til det nye Street-food område ”REFFEN”. Det er faktisk et besøg værd, fik den bedste og mest veltillavede Hot-dog i lang tid. Men hele verdens køkken er tilstede. Så næste år når ”kineserne” har fået et endeligt modspil med en vaccine bør man tage en tur derud, turen kan også klares med en af havnebusserne!

Så Steen, godt gået!!!

Bedste hilsener

Steff


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

DSB F700

DSB plakat 1937

DSB plakat 1937
DSB plakat 1937 af
Aage Rasmussen
Pris: 249,- kr.
 Køb 
Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak.Copyright © 2020 Jernbanen.dk - Alle rettigheder forbeholdes - Om Jernbanen.dk - Kontakt redaktionen