Når man kigger efter ...

af Lars Henning Jensen, 24/9 2020, 15:25 (1300 dage siden) @ Lars Henning Jensen

Ikke på Varde Vest i den tid, hvor jeg er kommet der. Og næppe i det hele taget, da det jo er en Wenck-bygning.

Men på Århus Ø var der en. Måske er den der stadig - det er længe siden, jeg har været indenfor der ...

/LH


Jeg har set - og fotograferet - en "dims" på Varde Vest i 1992.


[image]
Ventesalen Varde Vest 18. juni 1992 - Foto Ole Gold

Og den er der endnu.
Jeg trillede forbi Varde Vest for nogle uger siden, døren stod der åben ind til den gamle ventesal og ledeværket kunne her ses.
Så vidt jeg husker var den nu malet hvid.

Det var jo godt at høre - jeg frygtede, at Varde Vest var totalt spoleret indvendig (men det kan bygningen jo godt være alligevel, selvom "dimsen" stadig er der ...)

Men bemærk, at mit indledende svar gik på, om der var en "dims" på Varde Vest som den i Ringkøbing - og det er der ikke. Den på Varde Vest er i kantet Wenck-design, mens de andre, dvs. Ringkøbing, Århus Ø og Skive, er hhv. var i Holsøe-design ;-)
Men funktionen er den samme - og tilsvarende findes hhv. fandtes utvivlsomt i mange andre variationer. Husker jeg galt, eller var der "dimser" foran lugerne på Århus H's billetsalg? I givet fald var de i et helt 3. design ...

/LH


Hvis man kigger godt efter på billedet, aner man gennem ruden en her i dette forum lejlighedsvis aktiv person, som gennem mere end 30 år var en trofast, betroet og dedikeret medarbejder ved Vardes privatbaner :-)
Mh
LH


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Hornbækbanen 1906 - 1916 - 1966
Hornbækbanen 1906 - 1916 - 1966

Dette hæfte på 66 sider om Hornbækbanen blev i 1966 udgivet af Jernbanehistorisk Selskab som en hyldest til banens 50 hhv. 60 års jubilæum. Det er skrevet af Arne Gregersen i samarbejde med Holtrup og EVP. Hæftet er konverteret til pdf-format.

Læs mere

Jernbanebøger

På Sporet af 2019

På Sporet af 2019. Pris 240 kr.

Læs mere

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak