Hvad hedder dimsen ? - OT om Varde Vest ...

af Lars Henning Jensen, 24/9 2020, 17:27 (1308 dage siden) @ Poul Andersen

[image]

Ventesalen Varde Vest 18. juni 1992 - Foto Ole Gold

Og den er der endnu.
Jeg trillede forbi Varde Vest for nogle uger siden, døren stod der åben ind til den gamle ventesal og ledeværket kunne her ses.
Så vidt jeg husker var den nu malet hvid.

Det var jo godt at høre - jeg frygtede, at Varde Vest var totalt spoleret indvendig (men det kan bygningen jo godt være alligevel, selvom "dimsen" stadig er der ...)

Men bemærk, at mit indledende svar gik på, om der var en "dims" på Varde Vest som den i Ringkøbing - og det er der ikke. Den på Varde Vest er i kantet Wenck-design, mens de andre, dvs. Ringkøbing, Århus Ø og Skive, er hhv. var i Holsøe-design ;-)
Men funktionen er den samme - og tilsvarende findes hhv. fandtes utvivlsomt i mange andre variationer. Husker jeg galt, eller var der "dimser" foran lugerne på Århus H's billetsalg? I givet fald var de i et helt 3. design ...

/LH


Kære Lars Henning.

Desværre er Varde Vest totalt spoleret indvendig, og "dimsen" er nok det eneste der er bevaret om end i nye farver.
Ombygningen af Varde Vest til privatbeboelse har været vist i en tv-udsendelse for nogle år siden, og jeg kan hvis rolig fortælle, at vi var nogle tidligere Vestbane medarbejdere, der var lidt rystede over det vi så.

Mvh.
Poul.


Kære Poul!
Det var desværre også, hvad jeg havde forstået på bl.a. Anita.
Det må efterhånden være en del år siden, for jeg mener, at bygningen var spærret af og under ombygning, da jeg en enkelt gang havde fornøjelsen af at passe FC fra retiradebygningen ...
(undskyld I andre, nu bliver vi lidt indforståede ;-))
Mh
LH


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Østre Gasværk
Østre Gasværk

I jernbanekredse er Østre Gasværk mest kendt for sin unikke jernbane og de 3 små engelske sadeltanklokomotiver, der i over 70 år skubbede kulvogne op til de store retortovne. Her er historien om Østre Gasværk med fokus på værkets interne jernbane og det rullende materiel.

Læs mere

Jernbanebøger

Postautomobilet Gennem 100 År

Postautomobilet Gennem 100 År. Pris 360 kr.

Læs mere

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak