Avatar

Hæstrup 2020

af Ove Nygaard, 26/9 2020, 14:54 (1279 dage siden) @ Thomas Boberg Nielsen

Der må vist være tale om en Wiki-and. “Vigesporet” er et læssespor uden perron. Hvis nogen kan finde en tjenestekøreplan med krydsninger eller overhalinger i Hæstrup, skylder jeg en Kaj-kage.

Med venlig hilsen

Thomas Boberg Nielsen

Kære Thomas!

Jo, der kunne godt afvikles en togkrydsning på en station, hvor der udover selve hovedsporet, alene var et læssespor med kun forbindelse i "den ene ende", men der var naturligvis en begrænsning i tog"størrelsen" for det tog, som skulle benytte læssesporet. (Nu har Georg jo så nået at vise "en fast krydsning" med et lokalgodstog, som krydsede "sig selv"!)
Blandt de utallige "anekdoter", jeg har diverteret dig med gennem årene, husker du måske også, at Skibbild var en sådan station, hvortil vi af og til henlagde ekstraordinære krydsninger (en såkaldt "krydsningsforlægning"). Skibbild station fik i forbindelse med etablering af fjernstyringen mellem Holstebro og Vejle et "rigtigt" krydsningsspor, idet "læssesporet" blev tilsluttet i begge ender - "forslaget var oprindeligt stillet af en håbefuld, ung DSB-mand", nu med en strålende karriere bag sig!:-)
(Evt "Kaj-kage" kan leveres ifm indvielse af "Translindholmbanen", men kun, hvis jeg ikke skal iføres mundbind til den tid!).

God weekend

Ove af Erritsø;-)


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Hectorrail
Billige jernbane T-shirts

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak