Hjælp til ID af mulig DSB restaurant sølvplet sukkerkop?

af Anders Nordebring, 28/9 2020, 00:01 (1300 dage siden) @ Morten Flindt Larsen

Hej Anders,

Vingehjulet på din sukkerskål adskiller sig - så vidt jeg kan se - fra vingehjulet på "kopien", og også skålens base ser lidt anderledes ud, synes jeg, så dine servis-delar er næppe nytilverkade kopier. Kaffe i lyntogene blev serveret af CIWL og med CIWL-servis. Kaffekanner i tog, på færger og stationer var i gamle dage i metal også i Danmark.

Vinghjulen på mina slitna servisdelar varierar emellertid lika mycket sinsemellan som vinghjulen på de två bilderna ovan. Det var väl inte samma stansverktyg som användes under hela tillverkningsperioden. Vet man med säkerhet att Wings and wheels nytillverkade dessa servisdelar?

Tack för besked om lyntågen! Så är det kanske stationsrestaurangerna som man i första hand skall tänka på.

Ja, det er muligt, at sokkerkoppen så ikke er er en kopi, men jeg mener bestemt at erindre, at Wings and Wheels solgte nogle kopier, dengang jeg selv arbejdede på København H. Men måske er den fint forsølvede kop en gammel kop, som er blevet nyforsølvet, fordi den har været slidt som dine eksemplarer. Hvordan ser de to kopper mon ud i bunden? Er de forsynet med sølvmærke? Er de forsølvede eller forniklede?


[image]

Flera av de servisdelar som jag har tillgång till är som sockerskålen märkta "4". Vilken ytbehandlingsmetod som använts är jag inte man att bedöma.


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak