Avatar

Mystisk motoriseret mukkebik på skinner

af Morten Flindt Larsen, København K, 3/10 2020, 17:52 (1294 dage siden) @ KimC

Hej alle,

Nedenstående køretøj er fotograferet på Københavns Godsbanegård i 1967 of Københavns Foto-Service og falder vel ind under kategorien "motortrolje", da den ser selvkørende ud. Men hvad hedder sådan et køretøj og hvad blev det brugt til?

Umiddelbart ligner den noget til at varme skinner op med. Til hvilket formål? Brænde græs væk? Eller også at tidspunktet passer til svejste langskinnespor, hvor det dengang var ekstra vigtigt at skinnerne blev svejset ved de rigtige omgivelsestemperaturer, så ville mukebikken eter behov kunne varme skinnestrengene op inden svejsning. Motoren sikrer en jævn kørsel så varmen fordeles ensartet? Jeg gætter kun og fralægger mig ethvert ansvar for overgroede spor svejst ved forkert temperatur...!

Et godt bud, ja. :-) :-) :-) Til svejsning synes jeg, at gasbrænderne virke lidt for lange. Der bruger man en meget koncentreret varme på kun skinneenderne. Måske et forsøg med smeltning af is i sporskifter, som Gb jo havde en del af dengang? Det er typisk sådan et køretøj, som kun dem dem husker det, har oplysninger om.


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak