Elektrofører/lokomotivfører

af Oversmeden, 9/10 2020, 08:38 (1266 dage siden) @ Futfar

Som jeg husker det, så var en "eletrofører" i begyndelsen en art slutstilling. Du kom ikke videre derfra.
Det ændres på et tidspunkt - måske omkring 1970 da der kommer en ændring af lokomotivføreruddannelsen deromkring.

En vis beskrivelse kan faktisk findes i bogen "Jernbaneliv IV". Der er en ganske god fortælling om hvorledes personalet kunne avancere fra fyrbøder til lokomotivføre. Ligeledes indeholder bogen "lokomotivets mænd" en vis beskrivelse af uddannelsen.

Intet er dog statisk og de senere år har givet betydet ændringer, som jeg på ingen måde er ajour med.
Uanset hvilken periode vi snakker, så syntes det som om at der var særlig uddannelse til de enkle grupper af trækkraft så som S-tog, Mo, strækningslokomotiver (GM'erne). Derudover togsæt. Ma-lyntogene var de "fine" tog og da gruppen var lille og frafaldet lille, så var der ikke behov for så mange på dén uddannelse. Måske af samme grund var det kun "gode mænd" som slap gennem nåleøjet til Ma?


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Tagcloud

nattog liggevogne sovevogne spisevogne barvogne postvogne rejsegodsvogne styrevogne dobbeltdækkervogne remise maskindepot station banegård hovedbanegården IC2 IC3 IC4 godstog persontog materieltog arbejdstog Nærumgrisen veteranbaner jernbanefotos jernbanebilleder Movia rangerlokomotiv havnebane industrispor skinnebusser Øresundstog intercity intercitytog intercitylyn tog DSB Arriva Lokaltog
Billige jernbane T-shirts

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak